Измиващ продукт на Philosophy: Purity Made Simple One Step Cleanser

11/08/2016

Измиващ продукт на Philosophy: Purity Made Simple One Step Cleanser

Марката Philosophy я познавам доста отдавна. Първите техни продукти ми подари майка ми – донесе ги при едно пътуване в САЩ. Първоначално бях много скептично настроена: те нямаха мирис, бяха в интересни консистенции и опаковки, но в един ден останах без почистващ гел. В този момент реших да дам шанс на продукта Purity Made Simple. Той толкова много ми допадна, че през следващите месеци така и не си купих друг почистващ продукт. Наскоро, при последното си пътуване до САЩ, това беше и първия продукт, който потърсих с поглед, когато влезнах в Sephora  и открих, че той е определен като „best of Sephora“. Опаковката му беше различна от познатата ми (моят беше с пулверизатор), също и цветът на продукта беше друг (моят беше снежно бял) – очевидно за тези години нещо се беше променило, но без колебание го сложих в кошничката. А днес ще ви разкажа защо за мен това е най-добрият почистващ продукт, който аз съм ползвала.

Измиващ продукт на Philosophy: Purity Made Simple One Step Cleanser

Purity е създаден, така, че при контакт с водата не се пени усилено, което до голяма степен улеснява употребата му с Clarisonic,  а както многократно съм споменавала – аз не мога да живея без моята машинка сутрин и вечер. Второто му предимство е кремообразната му формула, която не е прекалено течна, но не е и прекалено гъста и за мен тя определено е предпочитана пред пяната. В интерес на истината, консистенцията на продукта е въпрос на предпочитание и вероятно за това Philosophy пуснаха на скоро Purity продукт, който се разпенва, но оригиналният, препоръчан от Sephora, не образува пяна.

Измиващ продукт на Philosophy: Purity Made Simple One Step Cleanser
philosophy: purity is natural. we come into this world with all the right instincts. we are innocent and, therefore, perceive things as they should be, rather than how they are. our conscience is clear, our hands clean and the world at large is truly beautiful. it is at this time we feel most blessed. to begin feeling young again, we must begin with the most basic step of all, the daily ritual of cleansing.

Третото основно предимство е неагресивността на Purity. Смятам, че това е идеалният продукт за момичетата с чувствителна кожа. Всъщност, винаги един от показателите, по които тествам всеки нов подобен продукт, е до колко той дразни очите ми. Въпреки че не втривам продукта в очите си усилено, така че нарочно да ме раздразни, при нормална употреба той е попадал няколко пъти е очите ми и мога със сигурност да кажа, че той определено не люти, а това винаги е много добър знак.

Измиващ продукт на Philosophy: Purity Made Simple One Step Cleanser

Разбира се, Purity  все пак е измиващ продукт, който дори претендира да е едностепенен и от него се очаква да премахва целия грим така, че след него да няма нужда от повторно минаване с мокри кърпички, разгримиращ продукт или друго. Всъщност той много успешно премахва напълно дълготраен грим, водоустойчиви очни линии и бързо и лесно разтваря дори и очната линия на Urban Decay – 24/7 и спиралата на Benefit – They are real и тази на Lancome – Grandiose. За мен няма по-упорити от тези три продукта и ако един почистващ продукт може да премахне някой от тях, то той може да премахне всичко. За почистване е необходимо грахово зърно продукт, който на влажна кожа се масажира или просто Clarisonic. Първият път, когато го използвах, го направих без машинката, на напълно гримирано лице, за да проверя пълния му потенциал и той премахна всичко. След него четката на Clarisonic остана идеално бяла, а това не ми се е случвало с друг подобен продукт, използван само с ръце и вода.

Измиващ продукт на Philosophy: Purity Made Simple One Step Cleanser

За човек като мен, със смесена кожа, която понякога е суха, но по-често е просто дехидратирана, освен всичко е склонна към акне, но никога не е страдала от сериозно акне, мога да кажа, че Purity предлага бързо, качествено и нежно почистване на грима, като в дългосрочен план определено намалява появата на несъвършенства по кожата. Въпреки, че липсва информация на опаковката, съм почти сигурна, че той е с балансирано PH, няма никакъв аромат и е подходящ за всеки тип кожа. Тук е момента да опровергая и едно широко разпространено схващане в Интернет пространството: когато стане въпрос за Purity, често се твърди, че той може да замести почистващия продукт и тоника, че едва ли не и серума за лице. Purity  не изсушава кожата, но аз лично след него имам нужда от всички следващи стъпки на ежедневната грижа като тоник, есенцията, серума, крем за околоочния контур и крем. „Едната му стъпка“ не означава, че вечер се измива човек и може да си ляга.

Негативните страни? Те са няколко. Първата е, че не може да се намери в България  в търговската мрежа. Най-удобно може да се поръча от Feelunique  за цената от 24 Евро за 240 мл., което е приблизително цената, която аз платих за него. Няма цвят, няма аромат, не се разпенва и всеки път почиства идеално. Авантюристичната ми природа започва да търси нещо ново след всяка втора опаковка. Но пък това е почистващия продукт, към който винаги ще се връщам.

 

 

 

 

 

Вище също: Балсамът за лице Forest Dew Skin Conditioner на Antonia Burrell