Alterna Caviar CC Cream

29/11/2016

За мен (и до сега) BB и CC бяха продукти, които провокираха мигновена асоциация за продукт за лице. Беше изненада да открия, че тази концепция се налага вече и в продуктите за коса. Alterna, американска марка за натурална козметика за коса, лансираха Alterna Caviar CC Cream. Вероятно и вие ще се зачудите какво е (и за какво ми е) пък това. CC Cream за коса носи идеята за complete correction и обещава като резултат идеална коса.

Продуктът Alterna Caviar CC Cream

Alterna Caviar CC Cream

Alterna Caviar CC Cream идва в пластмасова тубичка с лилава капачка. Опаковката е максимално опростена, лека и преносима при пътуване. Както знаете, за мен това е много важно: за ежедневна употреба (в къщи) имам добър шампоан и маска, но тръгна ли на път обикновено имам проблем или с теглото или с присъствието на тези продукти в ръчния ми багаж. Няма да отварям голямата скоба WizzAir, но ще призная, че ми се е налагало да прибягвам до шампоана в хотела. Липсата на продукти като балсам и маска за коса, всъщност направиха нуждата от продукт като Alterna Caviar CC Cream осезаема. Купих Alterna Caviar CC cream в малки тубички, за да са ми винаги налични, без да претоварвам несесерчето. Ако не сте по малките дози,в  Lookfantastic е наличен стандартния вариант. Той е 74 мл., което го прави преносим дори и в ръчен багаж.

Обещанията на Alterna Caviar CC Cream са да преобрази косата.

Самият CC Cream е бял на цвят. с много лека  и не-лепкава текстура и приятен аромат. Обещанието му е да действа в десет насоки:

1. Хидратира в дълбочина ( Moisture)

2. Придава блясък (Shine)

3. Прави косата много мека и нежна на допир (Softness)

4. Прави косата по-лесна за разресване  (Smoothness)

5. Предпазва косата от вредните UV  (UV Protection)

6. Прави косата по-послушна (Manageability)

7. Подсилва косъма и растежа на косата (Strength)

8. Предпазва от пречупване на косъма ( Anti-Breakage)

9. Предпазва от топлина (при употребата на маши и други уреди) ( Heat Protection)

10. Спомага на прическата да се задържи по-дълго време, тъй като има лека фиксация (Light Hold)

Моята истина за Alterna Caviar CC Cream

Alterna Caviar CC Cream

Caviar CC Cream е от типа на продуктите leave-in- той се нанася и не се отмива. Той може да се нанесе върху влажна коса, което аз предпочитам или върху вече суха коса, при необходимост. Нанася се малко количество, колкото половин орех на дланите на ръцете, и се разпределя равномерно по дължината на цялата коса.За разлика от много други Leave-in продукти, които съм ползвала, този не утежнява косата, не я омазнява и не отнема от обема и. Именно тези резултати превърнаха Alterna Caviar CC Cream в любимия ми продукт за път. Няма как да не оценя факта, че дори и след употребата на долнопробен хотелски шампоан (от типа веро), след нанасяне на това кремче косата се преобразява, омекотява и ухае страхотно.

Продуктът не съдържа химически оцветители, парабени и сулфати. Липсата на именно тези съставки според мен прави огромна разлика, когато става въпрос за продукт за коса. Той е идеален за боядисани коси и чувствителен скалп. Цената е 28 Евро за 74мл. Продуктът е икономичен и в дългосрочен план го намирам за чудесна инвестиция.

%d1%81%d0%b0%d0%bd%d0%b8

By Sani