Armani Night Light Palette

09/01/2017

ARMANI NIGHT LIGHT

Този разкош купувах два пъти през месец декември. Първият път си я купих за мен, но реших, че сестра ми би полудяла от щастие в мига, в който я хване в ръцете си. Подарих я и не сбърках – Сани въздъхна докато я гледаше в обожание. Вторият път реших да си я подаря за Нова година. От мен за мен, колкото и егоистично да изглежда. Това беше и палитрата, с която създадох грима в новогодишната вечер. Палитрата Night Light на Armani за мен е едно съвършено бижу. С този пост отправям предизвикателство от мен към мен, като се опитам да направя обективно ревю.

Опаковката на Armani Night Light

Ако трябва да я определя с една дума – то това ще бъде „класа“. По принцип не харесвам палитрите на два етажа, но това е втората палитра от този тип, в която се влюбвам. Първата беше на Tom Ford. С нея имахме среща на четири очи, но в крайна сметка не я притежавам. Преди време ви я споменах ето тук. Night Light, обаче, е сбъдната история. Стандартно за Armani, тя е черна и малко по-голяма от кутийката на обикновена компактна пудра. Размерът и е изключително малък в контекста на съдържанието. Идва прибрана в платнено калъфче, с ластик и два апликатора. Както ще стане въпрос след малко, това е първото калъфче и първите апликатори с гъбичка, които ще запазя и използвам. Опаковката не е просто годна за пътуване: тя е създадена за пътуване. Едно предимство, което не мога да не оценя.

Съдържанието на Armani Night Light

На долната палуба на палитрата намираме пресована пудра Luminous Silk и два коректора от серията Maestro Fusion в нюанси 3 и 5. На горната са сенките – в кафявата гама и с тях може да се създават много визии: от ежедневен и топъл грим до драматичен опушен грим. Формулата на сенките е идентична с тази на сенките Eyes to Kill. Приятно съм изненадана от решението на Armani да поставят коректори и пудра в тази палитра. Обикновено в палитри от комбиниран тип, очаквам да видя стандартните универсални продукти: руж, хайлайтър, червило. Долната „палуба“ от базови продукти, обаче е много добре балансирана, така че да обхваща широк спектър от светли кожи. Всъщност, в предвид факта, че цветът на  Luminous Silk е универсален, според мен Night Light на Armani е напълно използваема за масовия европейски тип кожа.

Сенките в Armani Night Light

Четири пъти ги броих и още ми е трудно да повярвам, че в този размер са събрани десет броя сенки.Те са тематично разделени според завършека – пет сатенени и пет матови. Иначе казано – четири матови кафяви, четири сатенени кафяви, металически цвят и необходимото черно.

Цветовете са в много меки тоналности и в пълна комбинация по между си. Формулата на матовите сенки беше нова за мен и не знаех какво да очаквам. Но тя, както и тази на перлените, е мека и лека. За матови, те са доста пигментирани и дори и най-светлия нюанс от тях е с наситен цвят.

Сатенените са с много мек отблясък и стоят много леко, когато са нанесени със суха четка. Нанесени с мокър апликатор, обаче, те изпъкват драматично. За това могат да се използват като загадка за блясък и като пълен и покривен цвят.

Апликаторите

заслужават специално внимание, когато става въпрос за тази палитра. Знаете, че ненавиждам апликатори от този тип, винаги ги изхвърлям и не очаквам да ги срещна в палитрите от висок клас. При Night Light, обаче, открих, че са незаменими. При нанасяне на перлените цветове, дори и най-плоската и гъста четка някак разрошва самата сянка и разваля завършека на отблясъците. Нанесени с гъбените апликаторчета, сенките се нанасят с пълният им блясък, в перфектен завършек. След това, разбира се, те могат да се прелеят с четка, на местата на където е нужно леко да се „приглушат“. Суочовете в този пост не направих с апликаторите. Причината за това е, че когато суочвам сенки винаги ги правя по един и същи начин: с пръст и еднократно.

В заключение

За себе си, в Night Light имам необходимите базови цветове в компактен формат. С тази палитра лесно и бързо мога да ъпгрейдна дневния лук във вечерен и може да сте сигурни, че следващия път когато пътувам ще я пъхна в куфара без да се замислям. Цветово, в палитрата имам всичко необходимо и ако взема отделно зелена и лилава сянка, ружче, фон дьо тен и праймър и няколко четки, ще мога да задоволявам всичките капризи на сутрешното си настроение месеци наред. Съвсем откровено, не смятам, че има момичета, които не биха харесали тази палитра. Вероятно тя не би допаднала на много мургавите от вас, за които долната палуба би била трудно използваема. Не биха я харесали и тези, които просто не харесват комбинирани палитри или биха предпочели в тях да има руж и червило. Вероятно и цената от 220 лева (в Douglas) би могла да бъде известно ограничение.

За всички останали, чистосърдечно мога да препоръчам  Night Light  на Armani. В нея ще откриете страхотни контрасти на светлото и тъмното. С нея ще си поиграете с преобразяване на класическа визия в драматично мистериозна. И спирам до тук, защото обещах да бъда обективна.