Power Fabric Foundation – Новият фон дьо тен на Giorgio Armani

17/03/2017

GIORGIO ARMANI POWER FABRIC ФОН ДЬО ТЕН

Първият пост, в който за малко щях да сложа снимка на продукт във вариант тестер, а не пълноразмерен. Обмислях това, защото бързах да ви разкажа за новия фон дьо тен на Armani, Power Fabric Foundation. В последствие реших, че ще си тръгна по-рано от работа и ще го взема в оригинална опаковка. Power Fabric Foundation дойде като прекрасна изненада за осми март от екипа на Giorgio Armani и мога само да благодаря, че ми помогнаха по-скоро да го открия. Знаете колко обичам фон дьо тен-ите на Armani, но мисля, че намерих моя тотален фаворит, дори и сред тях. За тези от вас, които още не са чули:

Power Fabric е кремообразен фон дьо тен, с пълно покритие, матов финиш, който застава като втора кожа.

GIORGIO ARMANI POWER FABRIC ФОН ДЬО ТЕН

Той обещава дълготраен резултат, с SPF фактор от 25 и е наличен в 20 нюанса. Въпреки че в България няма да видим и двайсетте, поради регионалната калибрация, няма как да не се съгласим всички, че това е сериозно разнообразие, в която всяка една от нас ще се разпознае. За мен нюансите между 5.5 Light Beige и 6.5 Light Medium Beige, ще посрещнат изискванията на поне 80% на дамите в нашия регион. Когато става въпрос за продукт на Armani, не всичко е само нюанс. Днес в Douglas видях, че нюансите от 3 до 5 също са прекрасни и улавят изискванията към този така важен продукт, в детайл. И сега ще ви изненадам, но тази сутрин открих, че аз мога да нося 3.5, 5 и 6! В зависимост от ефекта, който търся, нито един нюанс не стои изкуствено. Именно в това е силата на пигментиращите частици в Power Fabric.

GIORGIO ARMANI POWER FABRIC ФОН ДЬО ТЕН

 Фон дьо тенът е разработен на базата на масла, които не омазняват кожата. Пигментиращите частици, както вече стана ясно, са избрани специално за всеки нюанс. Те обещават да се адаптират към всеки тон кожа, за оптимално покритие без напукване. Опаковката е стандартна за основите на Armani и оценявам факта, че се дозира с помпа.

Power Fabric е много сходен като текстура и нанасяне с друг мой много любим фон дьо тен на марката – Luminous Silk.

И двата стоят много леко на кожата, но Power Fabric е по-покривен и стои матово. Разликата в завършекът на Power Fabric и Luminous Silk става очевидна след около час, когато и двата продукта са добре попили. Докато Luminous Silk прави кожата ми да изглежда сияйна, то Power Fabric и придава една кадифена матираност. Изборът на единия пред другия, за мен се определя от повода. В дългите работни дни, когато нямам много време за освежаване, формулата на Power Fabric, е практична. Тя се нуждае от по-малко внимание, защото е по-дълготрайна. Нищо обаче не може да замени блясъкът и сиянието на Luminous Silk за вечерите навън. Казвам всичко това, защото това са може би първите два фон дьо тена между които моят любим прави разлика, но не може да реши кой му допада повече.

GIORGIO ARMANI POWER FABRIC ФОН ДЬО ТЕН

За тези от вас, които харесват Luminous Silk, но биха предпочели по-матов завършек и по-дълготраен ефект – горещо бих препоръчала да опитат с Power Fabric. Бих го препоръчала и на тези от вас, които не харесват Luminous Silk, защото го намират за прекалено блестящ. Днес в Douglas ми разказаха, че завършекът на Power Fabric е вдъхновен от първото сако на Armani. Мога само да потвърдя, че в него има много лекота, непретенциозност и класа, които няма как да останат незабелязани.

При нанасяне, Power Fabric буквално се усвоява от кожата, като изравнява тена.

GIORGIO ARMANI POWER FABRIC ФОН ДЬО ТЕН При мен две помпи от продукта доставят пълно покритие. Нанасях го по трите най-чести начина – с бютиблендер, с четка и с пръсти. Независимо как го поставих,  не се наруши покритието му. Трябва да отбележа, че очаквано, нанесен с гъбичката, ми беше необходим повече продукт, отколкото с четка и пръсти. Любимият ми начин за нанасяне, обаче, е с моята Artis четка, която от известно време залежаваше. Тя го нанася много бързо и съвършено равномерно и така се завърна отново в сутрешната игра.

Покритието на Power Fabric за мен е най-забележителната му характеристика.

За първи път попадам на формула, която е толкова лека и в същото време толкова покривна. Не съм изненадана, защото именно лекотата на продуктите на Armani е това, което винаги ме е привличало към тях. Покритието на този продукт, обаче не стои изкуствено като на повечето пълнопокривни основи, които имам. Той оставя кожата ми да диша, без да и тежи. В същото време издържа часове наред непокътнат. По-покривните основи при мен обикновено се набират около носа и избледняват на определени места в рамките на деня. Power Fabric не съм спряла да го нося вече десет дена, между 10 и 12 часа всеки ден. Когато вечер го премахвам, виждам, че той спокойно би могъл да се носи още.

фон дьо тен на Armani POWER FABRIC Очевидно е че новият Power Fabric на Armani много ми допадна.Това, което не знаете, обаче, е че никога не се бях влюбвала така във фон дьо тен. За мен няма по-идеален продукт за ежедневна, градска употреба. Power Fabric се предлага в магазин Douglas, в Serdica Center, на цена от 100 лева. Ще се радвам да прочета вашите впечатления и мнения.