Artis Brushes: 5 Set Elite Brushes

10/12/2016

Добре. Странно е, че го казвам, но може да си сипете кафенце преди да продължите да четете. Днес определено имам какво да кажа. За мен четките на Artis (Artis Brushes), и по специално тези от комплекта 5 Set Elite Brushes изведоха всичко, което знам за четките за грим, до едно ново ниво. Както и до известна степен го преобърнаха с главата надолу. Но преди да се хвърля в широките обяснения, погледнете ги, колко са красиви.

Идеята зад дизайна на Artis Brushes

Всъщност дизайнът на Artis Brushes е най-отличителната им черта. Те са разработени така, че да нанасят грима паралелно на лицето, вместо перпендикулярно на него. Направени са така, че човек може да нанесе собствения си грим лесно, все едно го нанася с голи ръце, но в същото време с блендирания резултат от четката. Именно за това, често казват, че Artis Brushes са разработени с цел улесняване на нанасянето на собствения грим, докато четките, които използвахме до сега – за гримиране на някой друг.

Втората отличителна черта на тези четки са техните косъмчета. Те са разположени на изключително гъсто, но при контакт с кожата се усещат кадифено меки. Ако трябва да съм честна – тези са най-меките и приятни четки, които съм докосвала до кожата си. Въпреки, че са направени от естествен косъм, поради гъстотата им, те не попиват течния продукт. Напротив, разстилат го по кожата с невероятна лекота.

Третата отличителна черта на Artis Brushes , която всъщност ме затрудни при избора, е фактът, че имената им са образувани според размера на четката, а не според това за какво тя е предназначена. Ще се съгласите, че Oval 8 е наименование, което не ви носи каквато и да е полезна информация. Особено, когато избирате продукта онлайн и е трудно да добиете представа за реалния размер на онова, което купувате. Именно това доведе до

Лутането, коя точно от Artis Brushes да избера.

Artis Brushes са коледния ми подарък от сестричка. Много отдавна исках да си купя поне една от тях, но все не можех да преглътна цената. Първоначално исках Oval 8 или Oval 7, но техните цени започваха от 60 USD. Като се добави към това разходът за шипинг, мито, ДДС и разходката до митница, в случай че ги поръчам от САЩ, все ми изглеждаше неоправдано. Сестра ми, обаче, реши въпроса, като поръча от Net-a-porte с доставка директно при мен, в София. Поръча ми сета от пет четки – 5 Set Elite Brushes, който е комбинация от различни видове Artis Brushes. Цената им беше 165 Евро, доставката – 15 Евро и получих четките по DHL за пет дни. В прекрасна опаковка, разбира се. Четките бяха в страхотна черна кутия и като се има в предвид колко съм мечтала за тях, ги извадих много внимателно, буквално като да бяха епруветки с генен материал.

 Подборът на Artis Brushes в 5 Set Elite Brushes цели всеобхватност.

Тези пет Artis Brushes обещават, че са всичко, от което човек има нужда, за да се гримира при това с перфектен резултат. Няма да се спирам подробно на това всяка четка как изглежда и какво е усещането – вече споделих това по-горе. Ако сте ме прочели до тук сте разбрали, че те са меки и много красиви. Сега ще разкажа за моя опит с тях.

За Oval 6, Artis твърдят, че може да се използва практически за всичко от нанасяне на основа до нанасяне на хайлайтър. За мен тази четка категорично ще е най-използваната. Намирам я за изключително удобна за нанасяне на фон дьо тен, бронсеант и контур. Нейната многофункционалност до голяма степен се крие в размера и в гъвкавата и дръжка. Изпробвах я с всеки един фон дьо тен, който имам и открих, че тя с нея не само постигам идеален завършек, но достигам и деликатни места като зоната около носа и очите. При използването на Oval 6 не е необходим допълнителен натиск, но докато свикна с нея, упражнявах известен такъв. Дръжката и обаче се огъва и това спомага на четката да се плъзга по кожата като разнася течния, кремообразния или прахообразния продукт равномерно.

Ето ги и другите четки от 5 Set Elite Brushes

Оval 4 ми е идеална за коректор. Би могла да се използва и за блендиране на сенки, но на мен ми е леко голяма за това.

Oval 3 е моята четка за нанасяне на сенки. Тя се побира идеално в сгъвката на окото и с нея мога доста перфектно да нанеса сенки и в ъгълчето на окото или на долния клепач.

ARTIS BRUSHES

Circle 1 трябва да е четката за устни, но по принцип рядко използвам такава. Тя ми влиза в употреба при опушен грим, за блендиране на сенки в ъгълчето на окото.

Linear 1 е четката, от която отчаяно съм се нуждаела. Тя е перфектна за преливане на очна линия, но е и безценната за нанасяне на очна линия.

В заключение за Artis Brushes

Това заключение е за да приключа този пост. Няма съмнение, че за тези четки ще разказвам още дълго време, т.к. ни предстоят още много занимавки заедно. Като цяло съм очарована от Artis Brushes. Изненадана съм, че са произведени в Китай, но това не рефлектира върху качеството им. В комплекта от 5 четки, който имам аз, сякаш ми липсва четка от размер Oval 8 за бързо нанасяне на фон дьо тен, но мултифункционалността на Oval 6 компенсира тази липса. Цената на  Artis Brushes за мен е оправдана донякъде единствено и само в комплект, не и за единични бройки.

Дали наистина се нуждаем и от тези четки на тоалетката ни? Зависи от текущия ви запас от инструменти. Ако вече имате достатъчно четки и боравите успешно с тях – спокойно бихте могли да живеете и без четките на Artis. Ако обаче сега започвате – категорично бих препоръчала инвестицията. Artis Brushes са изключително гъвкави и с една четка можете да правите няколко неща. И тези 5 четки от 5 Set Elite Brushes всъщност са почти всичко, от което се нуждаете.