The Balm: Meet Matt(e) Hughes Lipstick

24/10/2016

Matt(e) Hughes и аз се познаваме от вече поне седем – осем месеца, а това е време през което връзката ни беше многократно тествана. Обожавам марката The Balm и съм тотално пристрастена към матовите червила – следователно дълготрайното матово червило Meet Matt(e) Hughes не е изненадващ избор, не е експеримент и първоначалната ми нагласа към него беше много оптимистична. Такова е отношението ми към Matt(e) Hughes и днес и въпреки че продуктът категорично не е нов за The Balm, причината да ви разкажа за това момче толкова време след като сестричка ми го подари, е фактът че той е герой (в мини размер) в празничната колекция на марката за тази Коледа. Нямам идея дали сетчето от шестте (от общо осем) нюанса по-долу ще стигне до магазините в България преди празниците, но ако това стане – със сигурност ще съм от първите, които ще притичат да го купят. MEET MATTE HUGHES

Моят Matt(e) Hughes е в цвят honest и представлява бледо коралово, което не очаквах да мога да нося лесно, т.к. като цяло кораловите и оранжевите нюанси са доста несъвместими с моят тен на кожата. Това, което прави този нюанс лесен за носене е фактът, че той не е прекалено ярък, дори бих казала, че е леко убит, а това го прави напълно ежедневен, особено през лятото, когато кораловото е винаги актуално. Завършекът на червилото е категоричен мат, без каквато и да е загадка за блясък и абсолютно непрозрачен. Всъщност, това е сбъдната мечта за всяка дама – любителка на матовите червила.

Разбира се, когато става въпрос за The Balm, закачливостта на посланието на опаковката няма как да бъде подмината. Всички червила от колекцията носят име на човешко качество и имат обичайната винтидж картинка. В дизайна на опаковката, обаче, имам чувството че липсва нещо – след изваждане от шишенцето, апликаторът всеки път е претрупан с продукт, което се оказва предизвикателство за равномерното нанасяне. Причина за това предполагам, е по-гъстата консистенция на Matt(e) Hughes в сравнение с други течни червила, която просто полепва по апликатора и при изваждане липсва нещо като пръстен, който да отдели и върне продукт обратно. Като изключим този функционален дефект, опаковката и всичко останало (поне за мен) са доста привлекателни.

MEET MATTE HUGHES

Консистенцията и усещането, обаче, са онези показатели, които са от изключителна важност когато става въпрос за матови червила. Matt(e) Hughes е кремообразен, има лек аромат и вкус на мента и ванилия, който се усеща и след нанасяне и придава много свежест. Пигментацията е извънземна – тя се постига мигновено, още с първото нанасяне. Продуктът изсъхва бавно върху устните и това дава време за работа с него и спомага за равномерното му разнасяне. Открих, че най добре стои когато го нанасям на два пъти, като преди да повторя, изчаквам първия слой да засъхне. След нанасяне на втория слой, червилото изсъхва напълно за десетина минути и преди да изсъхне е леко лепкаво. След като засъхне, Matt(e) Hughes е добро момче: не се набира, размазва, размества, не остава по чашата с кафе и това е единственото червило, което притежавам и което се налага да премахвам вечер след като съм го носила 8-9 часа без да го пренансям през деня.

MEET MATTE HUGHES

Matt(e) Hughes, обаче е и леко претенциозен. Като всяко матово червило, той подчертава несъвършенствата на устните и съответно изисква задължително им ексфолиране преди това. Продуктът категорично не хидратира устните, но го намирам комфортен за носене, т.к не ги и изсушава прекалено много. Всъщност, за пигментацията и издръжливостта си, Matt(e) Hughes се представя без забележки от моя страна по показател комфорт на усещането. Няма изненади относно цената – тя е традиционно достъпна като всички продукти на The Balm и варира от 25 лева до 32 лева според магазина/сайта, в който се предлага, а за наш късмет – The Balm вече са доста разпространени и в България.

theBalm Meet Matt(e) Hughes ?????????? ????? I.theBalm Meet Matt(e) Hughes ??????????? ????? ??????? ???? Adoring 7,4 ??.theBalm Meet Matt(e) Hughes ??????????? ????? ??????? ???? Sincere 7,4 ??.

%d0%bc%d0%b0%d0%b3%d0%b8