Маски за почистване на пори от Benefit: Porefessional Instant Wipeout Masks

09/05/2016

Маски за почистване на пори от Benefit: Porefessional Instant Wipeout Masks

Това е вторият нов продукт за тази година от серията Porefessional на Benefit и е доста интересен. Benefit Porefessional Instant Wipeout Masks включва осем маски, за еднократна употреба за цена от 72 лева (в Sephora), които следва да предоставят много сериозно почистване на порите посредством тайна формула, базирана на екстракт от гъби. Обещанието на продукта е да направи порите по-малко видими и ги изглади.

Маски за почистване на пори от Benefit: Porefessional Instant Wipeout Masks

Във всяка индивидуална опаковка има маска, която се активира по доста забавен начин – капсулката, която стърчи следва да се избута навътре, а от нея се излива вълшебния серум, който намокря самата маска. След това тя се разстила и се поставя с гладката страна към кожата, престоява се 10 минути, според инструкциите на опаковката и с обратната, грапавата страна, излишното количество продукт се избърсва. Забавно, бързо и лесно и като се има в предвид колко е досадно третирането на големите пори, фактът, че Benefit го правят забавно посредством опаковката, няма как да оставя недооценен.

Маски за почистване на пори от Benefit: Porefessional Instant Wipeout Masks

С уточнението,че моята кожа няма нужда от третиране по цялото лице и единствените проблемни зони са нослето и леко на бузите и челото, като размер маската е идеална и за двете зони. Тя напасва перфектно както на носа и бузите, така и на челото, не се пързаля и се размества само ако се опитвам да говоря. В този смисъл не изисква неподвижност и спокойно би могла да се носи сутрин, докато се приготвяме за работа Продуктът е с ментов аромат и при поставяне дава мигновено усещане за хладина и леко побоцкване, което не е дразнещо и не намалява през десетте минути докато маската е на лицето. След като я махнах, просто избърсах и дойде момента за истината.

Маски за почистване на пори от Benefit: Porefessional Instant Wipeout Masks

След премахване на маската, по кожата ми нямаше зачервявания и раздразнения. По маската след премахване, както и след като избърсах от обратната страна нямаше видими следи от каквото и да е. По кожата ми, порите определено бяха почистени и сякаш бяха по-малко видими, като резултатът беше по-добър по бузите ми, отколкото на носа и челото. Усещах кожата си по-свежа и по-гладка, определено матирана. На следващия ден, обаче, кожата ми на третираните зони беше доста по-суха от обикновено.

В заключение, Benefit Porefessional Instant Wipeout Masks категорично не дава очаквания от мен визуален ефект „уау“, но определено почиства порите в дълбочина. Също така, смятам, че този продукт е подходящ само за определен тип кожи – по-скоро мазни към комбинирани и при използване върху суха кожа би я изсушил допълнително. И не на последно място, честно казано, цената ми се струва доста по-висока от заслуженото и за мен тя трудно се оправдава от бройката маски в опаковката.В предвид, че е препоръчително да се използват веднъж до два пъти седмично, едно „куфарче“ би стигнало за месец до два.