Benefit Roller Lash in Brown

27/12/2016

За спиралата Benefit Roller Lash съм разказвала преди (ето тук) и това е спиралата, която е в несесера ми, в чантата. Имам я в черно, т.к. до скоро това беше единствения цвят, в който се предлагаше. Харесвам я, защото тя прави точно това, което обещава: повдига миглите, удължава ги, разделя ги, не ги спластява до ефекта на паяка. Вълнувах се, когато разбрах, че ще излезе и в кафяво и я поръчах при първа възможност. На Черния петък, при поръчката ми от Lookfantastic. Буквално денят, в който я получих, тя се появи в Sephora, както много често става с продукти, които бързам да поръчам. А след това, се забавих да разкажа за нея, но пък имах време да я пробвам в множество ситуации, Ето че днес дойде и нейния ред.

Benefit Roller Lash и моята концепция за кафявото, като новото черно

От доста време се улавям, че замествам с кафявия цвят – вечния черен цвят. Започнах да използвам все по-често кафява очна линия, кафяв молив за очи и съответно – кафява спирала. Така, неусетно и без да искам, превърнах кафявото в моето черно. То ми предоставя същият краен резултат на подчертаност, но завършекът му е малко по-мек и топъл и не толкова агресивен. Всъщност, при ежедневен грим, за моя цвят на кожата, очите и косата, кафявото стои много леко и естествено. Кафявата спирала, която обожавам и ползвам е Guerlain Maxi Lash in Brown. Тя е към своя край и ми се искаше да разнообразя с друг продукт..

Roller Lash, обаче е спирала, която се вписа много лесно в ежедневната ми рутина. Ако трябва да определя с една дума миглите си – то думата е „обикновени“. Моите мигли не са дълги, леко изсветляват в краищата, не са прави, гъсти са, но са фини. Не обичам да използвам извивачка за мигли и ежедневно предпочитам да я пропускам. Използвам праймър за мигли – They are Real! на Benefit, защото той придава на миглите ми основата да нанеса всяка спирала. В контекста на всичко това, Roller Lash е много подходяща за мен спирала, защото тя извива миглите, разделя ги, повдига ги. Тя не се набира, позволява нанасянето на няколко слоя и има естествен завършек. Бонус е и факта, че не се маха по-трудно от обикновените спирали. От кафявата Benefit Roller Lash очаквах много.

Benefit Roller Lash и кафявото

Обожавам четката на тази спирала, но кафявият цвят се оказа най-слабият елемент. Очаквах тъмен цвят, който на пръв поглед да изглежда черен, а при вглеждане и на светлина да показва кафявият оттенък. Цветът на Roller Lash, е доста по-светъл от това, което си представях. В нюанса му има нещо червенеещо, която не придава на миглите ми необходимата изразителност. Съответно в огледалото се виждам като „измита“. Отделно, червеникавият оттенък като цяло ми е труден за носене и винаги го нанасям много внимателно, с друг по-силен цвят, защото прави очите ми да изглеждат уморени.

Кафявата Benefit Roller Lash категорично не е моят цвят спирала. Тя е с прекрасна формула, четка, консистенция и завършек, но кафявият и нюанс не е за светлата ми кожа. Смятам, че тази спирала би допаднала на момичета с по-тъмен цвят на кожата и с по-тъмни и плътни мигли. Също така, тя би била идеална за нанасяне като първи слой под всяка спирала и именно така ще продължа да я използвам. В летните дни, когато събера тен, един небрежен слой от нея в дните без грим, също мисля, че би седял добре. За зимните дни, в които обичам да слагам слой след слой и да се радвам на разликата, Benefit Roller Lash в кафяво не е моят продукт.

Цената на спиралата е 50 лева и ще се радвам да чуя и вашите мнения за нея.