Палитра сенки от Benefit: World Famous Neutrals – Sexiest Nudes Ever

19/05/2017

World Famous Neutrals

Бестселъри за Benefit, Worlds Most Famous Neutrals е палитра, разработена в три разновидности, които на скоро видях на безмитната зона на едно летище и мога да потвърдя, че и трите са прекрасни. Това са повече от палитри, Benefit дори ги наричат „kits“ и причината за това е, че всяка кутийка съдържа четири прахообразни сенки, две кремообразни сенки и гайд как-да-постигнем дневен и вечерен лук с тях. Това е един доста практичен и интересен продукт. За мен, която имам явно предпочитание към палитрите с по-студени тонове (вероятно защото имам достатъчно палитри в топли тонове), естествения избор беше Sexiest Nudes – най-студената от трите разновидности.

Палитра сенки от Benefit: World Famous Neutrals - Most Sexiest Nudes EverSEXIEST NUDES EVER GUIDE

Опаковката на продуктите на Benefit е онова, което винаги ме е очаровало и смятам, че именно тя ни държи така привлечени и близо до марката. Тя е винтяжна, картонена и прилича на книга. Не нея стои Eyenessa, циганка, гадателка и на мен много ми напомня на корица на роман на Арлекин. След като се изхабят сенките (а това не е ролкова далече в бъдещето), вътрешността им може да се извади и кутията да се използва като кутия за бижута. И въпреки, че цветовете в нито една от палитрите не са необикновени или неповторими, само опаковката предразполага към онзи жест на отваряне на портмонето и подаване на картата.

Палитра сенки от Benefit: World Famous Neutrals - Most Sexiest Nudes Ever

Sexiest Nudes съдържа четири прахообразни сенки: Milk it (перлено бяло), Pause for applause (меко люляково), Blingo! (светещо сребърно) и Raincheck? (опушено аметистово лилаво). Кремообразните са Bikini-tini (неутрално блестящо прасковено) и Holy smokes (опушено лилаво). Няма да се спирам в описание на цветовете, но бих искала да подчертая, че формулата на сенките е забележителна. Нито един от цветовете не е тебеширен или сух, сенките са меки, със сатенен завършек. Нито една от сенките не е матова, но дори и Blingo! не съдържа онези брокатени частици, които при нанасяне се разпръскват по лицето. Именно поради тази причина,  Sexiest Nudes се превърна в любимата ми „офис“ палитра – прекрасни цветове без отпадъци, с перфектен завършек и лесни за употреба.

Палитра сенки от Benefit: World Famous Neutrals - Most Sexiest Nudes Ever

Палитра сенки от Benefit: World Famous Neutrals - Most Sexiest Nudes Ever

Кремообразните сенки са първите, за които мога да потвърдя, че са 100% без набиране (creaseless) дори и в края на деня и без праймър. Цветовете са Bikini-tini (не особено пигментирано прасковено) и Holy Smokey (силно пигментирано сливово кафеникаво-лилаво) и буквално една линия с всяка една от тези кремообразни сенки и няма да помръднат до края на деня. Текстурата им е малко по-хлъзгава от това, което аз съм свикнала, но с тях се работи лесно, а и дават достатъчно време за нанасяне преди да засъхнат. В предвид издръжливостта им, те са идеални за основа на прахообразните им сестрички.

Палитра сенки от Benefit: World Famous Neutrals - Most Sexiest Nudes Ever

Аз обожавам лилавите тонове, особено студено-опушено лилавите, защото те правят очите ми да изглеждат още по-зелени. Тази палитра би подчертавала добре и кафявите очи, но в предвид студените тонове, на някои момичета може и да не хареса. За тях са топлите кафяви нюанси от Most Glamorous Nudes Ever. Която и разновидност да изберете, за мен Benefit World Famous Neutrals са палитри с цветове, които перфектно се допълват и разиграват в многобройни комбинации, като предлагат невероятно съотношение цена/качество. В момента, са намалени в Feelunique на 26 Евро и понеже не са нови – просто аз късно се сдобих с техен представител – ще ми е интересно да чуя, вие какво мислите? Защото, някак си, не успях да намеря и един недостатък в моята Most Sexiest Nudes Ever.