BH Cosmetics: The Carli Bybel Palette

11/01/2017

The Carli Bybel Palette

Изглежда беше вчера, когато гледах Carli Bybel, а тя имаше по-малко от 3000 абоната в YouTube. Спокойно мога да заявя, че я следвам още от зорите на нейното начало. Следя я и днес, когато последователите и наброяват над 5 милиона. Тя е много красива, а съветите и за красота – доста добри. Причината да я обожавам, обаче, се крие във факта, че я намирам за много земно момиче. Да не забравиш от къде си тръгнал и на кого дължиш успеха си, някак си, е много важно и много знаменитости в YouTube се провалиха именно в това. Все си мисля, че за да разработи The Carli Bybel Palette, Карли можеше да влезне в колаборация практически с всяка една марка. Фактът, че тя избра BH Cosmetics и пусна палитра за 12 USD, говори много.

Спомням си лансирането на The Carli Bybel Palette, която след като уеб сайтът на BH Cosmetics претърпя срив, беше изчерпана. Карли дълго ни уверяваше във видеата си, че който иска нейната палитра, ще я получи. Получих я дори и аз: малко късно, като подарък от сестра ми за Коледа. Тя я поръча и я получи след десет дена. Почакайте само да видите суочовете.

Какво има в The Carli Bybel Palette?

Опаковката е снежно бяла, със златисти елементи и е изработена от дебел картон. Картонените опаковки не са сред любимите ми, но са експлоатирани и от други марки, които харесвам: Too Faced, Benefit и TheBalm, например. Палитрата е лека и удобна за пътуване, предпазва сенките добре и гланцираната и повърхност се почиства лесно. В палитрата има голямо, но все пак по-малко от очакваното от мен огледало и липсват апликатори и/или четка. В палитрата са разположени десет сенки и четири хайлайтъра, които могат да се използват и за сенки. Палитрата не идва с лук гайд, а с послание от Карли, което аз лично намирам за очарователно, без да се раз чувствам. Под огледалото има послание, типично за всяко нейно видео. В палитрата то е:  Aspire to Inspire.The Carli Bybel Palette

 Формулата, цветовете и консистенцията на сенките в The Carli Bybel Palette

В момента, в който я пипнах, разбрах защо The Carli Bybel Palette палитра има такъв успех. Подборът от цветовете в нея е универсален за всеки тип кожа. Те са неутрални, с първи ред розов подтон и втори ред – богати кафяви. Четири от сенките са с матов завършек, останалите са сатенени. Всички сенки в палитрата са много пигментирани и с прекрасна мека формула. Консистенцията е почти еднаква и сред тях няма нито една, която да е суха, да се разнася неравно, да има нужда да се разработи.

Бързам да ви покажа суочовете. Докато ги правих си мислех, че тази палитра има извън земна пигментираност и кремообразност. Всички сенки буквално се плъзгаха по кожата ми като коприна, а на снимката по-долу е резултатът: едно минаване, с пръст, без праймър.

Вероятно вече ви е направило впечатление, но сенките от The Carli Bybel Palette не се разнасят тънко и при тях има не малко „отпадък“ при блендиране. Ако подходя към тях като към други сенки, малките прашинки, които се настаняват под очите ми са толкова многобройни, че не могат да се „изметат“ с четка. Когато обаче надграждам малко по малко, с минимални количества пигмент, роненето почти липсва. Заради плътната им текстура, сенките полепят по четката в по-голямо количество от необходимото и изискват минималистично отношение и търпение. В същото време, при досег с кожата, тези пигменти се преливат като сбъдната мечта – гладко и с минимални усилия.

Равносметката за The Carli Bybel Palette

Безспорно, тази палитра е първенец по съотношение цена и качество. Намирам цветовете в нея за прекрасни и ще използвам всеки един от тях. Разбира се, давам си сметка, че те са много сигурни и универсални, което прави палитрата малко генерична. Вероятно забелязахте, но в нито един момент не споменах хайлайтърите. Това е така, защото два от тях няма да използвам като такива, което автоматично ги зачислява към сенките. Двата хайлайтъра в ляво на суоча (и в дясно на палитрата) са прекалено тъмни за мен, а вероятно и за повечето от вас. Първите два са в моята тоналност. За тях е необходимо да се нанасят с много лека ръка, защото те са типична илюстрация на момент, в който малко означава много. Толкова много, че миг невнимание ще пренесе ефекта Коледна топка върху лицето. За това знам, че и тях ще използвам повече като сенки или за акцент, отколкото по предназначение.

Често сте ме чували да казвам за някой скъп продукт, че много ми допада, но не оправдава цената си. С The Carli Bybel Palette е точно обратното – тя има леки недостатъци и универсалността и я прави неуникална, но в контекста на цената си – тя е направо съвършена. Тя носи почеркът на Карли и ще си я ползвам с удоволствие. И усмивка.