Bioderma: Photoderm Max Mineral Compact SPF 50+

23/04/2016

Слънцезащитен фон дьо тен от Bioderma: Photoderm Max Mineral Compact SPF 50+

С настъпването на пролетта, часовете, които прекарваме навън се увеличават и няма нищо по-нормално от това. Който и лекар да попитате, предпазването от слънцето е задължително, дори и през зимните месеци, а какво остава през летните. Аз, като човек, който обожава лицето си с тен, започнах да обръщам внимание на слънцезащитните продукти много късно: беше миналото лято след лятната почивка, от която се прибрах с няколко слънчеви петна по лицето, които се оказаха доста упорити и от които успях да се отърва едва в късна есен. По тази причина, при първите слънчеви лъчи тази година започнах да търся подходящ слънцезащитен продукт, което е оказа трудна задача, защото повечето от тях или дразнят кожата ми, или засилват потенето. Преди няколко седмици, в аптеката попаднах на Bioderma: Photoderm Max Mineral Compact SPF 50+, който още на следващия ден изпробвах. Беше един прекрасен слънчев ден и току що бях обула ролерите и тръгвах към парка.

Слънцезащитен фон дьо тен от Bioderma: Photoderm Max Mineral Compact SPF 50+

Photoderm Max Mineral Compact SPF 50+ е продукт от серията за слънцезащита на Bioderma, марка, която бих казала, че наложи концепцията за мицеларната вода, като я превърна в любим продукт на мнозина. Разработен на минерална основа, продуктът предлага слънцезащита срещу вредните за кожата UV лъчи, в кремообразна структура, която цели да изравни тена и да остави след себе си приятно усещане за посипване с прах и сияен вид, като в същото време осигури защита от слънцето.

Слънцезащитен фон дьо тен от Bioderma: Photoderm Max Mineral Compact SPF 50+

Опаковката на продукта е компактна, наподобява тази на пудра за лице и е изключително удобна за пренасяне в чантата. Опаковката има два „етажа“ – за самия продукт и за гъбичката за нанасяне, огледало и макар и пластмасова, се затваря добре, лесна е за употреба „на крак“, лека е и определено се вписва в идеята за продукт, който мятаме в чантата за освежаване в слънчев ден.

Слънцезащитен фон дьо тен от Bioderma: Photoderm Max Mineral Compact SPF 50+

Консистенцията му е кремообразна, лека, разнася се лесно, не е мазна. Първоначално нанесена, на кожата изглежда прекалено светла, всъщност изглажда толкова светла сякаш никога няма да се разнесе, но се разнася и попива. Завършека е сатенен с лек блясък и при желание, може да се нанесе върху нея стандартна пудра, за матов завършек. Продуктът не е покривен, но изравнява несъвършенствата по кожата много успешно. Според мен е подходяща за всякакъв тип кожа, освен за много мазните и това, което ми харесва, освен завършека, е че не дразни кожата – тя е без парабени, консерванти и оцветители, което я прави подходяща и за крайно чувствителни кожи. Освен  всичко, не създава усещането за надишаща кожа, както повечето слънцезащитни продукти и комфортът при носене е доста висок.

Слънцезащитен фон дьо тен от Bioderma: Photoderm Max Mineral Compact SPF 50+

Продуктът за мен има два недостатъка. Първо е набора от цветове – разполагаем е само в два нюанса – светъл и тъмен и въпреки, че се разнася добре до пълно сливане с кожата, не смятам, че би бил походящ за много тъмни или много светли кожи. Вторият недостатък е, че като всеки кремообразен продукт, без фиксация (с пудра) не се задържа особено дълго върху кожата и има необходимост от пренанасяне, което е в съответствие с концепцията за SPF и определено се улеснява от компактната опаковка.

Bioderma Photoderm Max ????????? ??????? ??? ??? ??? ?? ???????????? ???? SPF 50+ ???? Light Colour (Mineral Solar Compact Intolerant Skin) 10 ??.

Цената от 43 лева за 10 грама продукт вероятно изглежда малко висока, но в предвид марката и факта, че слънцезащитните продукти по принцип са по-скъпи, за мен е оправдана.