Biotherm: Aqua Gelée

18/08/2016

Biotherm: Aqua Gelée

И ето, че отново дойде прекрасният момент… втора бременност. С всеки изминал ден тялото ми се променя до неузнаваемост като коремът ми расте, кожата ми се опъва и…излизат стрии. И отново имам същата мисия, като през първата ми бременност: в следващите месеци да не излизам от вкъщи без добре да съм защитила тялото си с крем и да не си лягам вечер преди да съм извършила същия ритуал. Това разбира се, за мен е огромно удоволствие, защото обожавам да работя върху себе си.

През първата бременност залагах много на бадемовото олио, на влажна кожа и обикновено след баня. То е прекрасно, защото омекотява и хидратира кожата в дълбочина. Разбира се, бадемовото олио в зимните месеци е истинско удоволствие, но се оказа тотално непрактично за лятната ми бременност. С 40 градуса температура навън, го усещам като да не попива в кожата, а да остава на повърхността и, а това прави невъзможно бързото обличане сутрин. За това, този път трябваше да заложа не нещо много хидратантно, свежо и малко мазно, което да се абсорбира бързо.  Така открих и един прекрасен продукт – Aqua-Gelée  на Biotherm.

Biotherm: Aqua Gelée

В бяла пластмасова кутийка с широко гърло се намира и самият продукт – крем, тип желе, син на цвят, с невероятно свеж цитрусов аромат. Този продукт се превърна в истинско удоволствие на лятната грижа. Гелообразната му консистенция бързо се променя при допир с кожата и кремът буквално се разтапя, като се превръща в почти течна текстура, която се разнася с невероятна лекота. Благодарение на тази текстура, кремът попива за секунди и няма нито лепкав нито мазен завършек, което позволява моменталното обличане сутрин. 

Biotherm: Aqua Gelée

Истината обаче е, че от кремът за тяло не очаквам само приятен аромат и кадифен на допир продукт. В моето състояние изисквам е целодневна и добра хидратираща грижа, която да запази еластичността (опънатата ми) кожа през целия ден. Aqua-Gelée определено оправда очакванията ми в тази посока. Според консултантката на Biotherm, в тази кутийка са концентрирани олигоелементи от морски водорасли, които успяват да задържат влагата в кожата над 48 часа. Е, аз и на 12 часа съм доволна и трябва да кажа, че определено ги получавам. 

Biotherm: Aqua Gelée

Горещо препоръчвам, особено през лятото, да опитате да съхранявате кремовете в хладилника. Аз го правя и така сутрин и вечер, освен хидратация, получавам бонус разхлаждане и свежест, което е прекрасно преживяване за леко подутите ми крака. След нанасяне, кожата ми буквално засиява, изпълнена със свежест и невероятно ухание и Aqua-Gelée определено ме впечатли и вероятно ще бъде част от продуктите за красота, които ползвам.

Но както винаги, монетата има винаги две страни. Неприятна част е цената – 35 лева за 200 мл. На пръв поглед, изглежда добре, ако кремът беше икономичен. А той, като повечето продукти със сходна консистенция, не е. За около 2 седмици, при нанасяне сутрин и вечер, приключвам с опаковката. Като изключим този факт, кремът е абсолютен фаворит за моето тяло в момента!

By Sani