Biotherm Bath Therapy: Delighted Blend

10/08/2018

Biotherm Bath Therapy Delighted Blend

Biotherm e марка, която харесвам и уважавам, не само поради високото качество на продуктите, но и поради ангажираността към природата. Особено оценявам техните творения през лятото, когато кожата ми има сериозна нужда от грижа и хидратация. Днес ще ви покажа два продукта от съвсем новата серия на марката Bath Therapy. Цялата серия е от три продукта – лека почистваща пяна, изглаждащ скраб и дълбоко хидратиращ крем. Серията се предлага в три разновидности: освежителна (с джинджифил и мента), релаксираща (годжи бери и розмарин) и създаваща наслада (грейпфрут и градински чай). В ръцете си държа скраб и дълбоко хидратиращ крем във вариант „създаващ наслада“.

Съставките в Biotherm Bath Therapy: Delighted Blend

По правило, не обичам да се спирам на съставките на продуктите, т.к. те са публично достъпни. Особеното за тази серия, обаче, е че тя се обръща към ритуалите за баня на древните цивилизации. В цялата история на великите империи ваната била възприемана като място за церемонии и поддържане на женската красота. Към минералните води са се добавяли цветя и други съставки с цел релаксация и освежаване на кожата. Всички продукти на Biotherm Bath Therapy съдържат Life Plankton, формула, която обещава обновяване на кожата след всеки душ. Съставките в продуктите са натурални, 90% екологична формула, без парабени.

Изглаждащ скраб Biotherm Bath Therapy: Delighted Blend

Biotherm Bath Therapy Delighted Blend

Идва в стандартна опаковка за скраб, с капачка, която затваря плътно продукта. Първото нещо, което прави впечатление е цитрусовият аромат, който за мен е неустоимо свеж. Консистенцията на продукта наподобява тази на душ гел, като в нея има малки масажни частички. Продуктът е със 100% естествен произход, а частичките са толкова нежни и фини, че едвам се усещат върху  кожата. След употреба, кожата ми остава свежа, мека, без да е изсушена. Ухае повече от прекрасно. Има нещо осезаемо по-специално в тези частички и бързата справка показва, че те са разработени на база две естествени съставки: аргановата пудра почиства мъртвите клетки на кожата и перлитът заглажда нейната повърхност за естествен мек ефект. Продуктът се разпенва в много фина и нежна пяна, която лесно се отмива. И прозаично, но много важно, след душ, няма и следа от скраба в банята – тя не се нуждае от основно почистване.

Biotherm Bath Therapy Delighted Blend

Дълбоко хидратиращ крем Biotherm Bath Therapy: Delighted Blend

Това ще е кремът ми за тяло до края на лятото, защото за мен той е идеален. Ароматът му е идентичен с този на изглаждащия скраб и се задържа дълго време върху кожата. текстурата му е плътна, при първото нанасяне ми се стори дори прекалено богата, но това усещане изчезна когато започнах да го разнасям по тялото. Кремът се разнася лесно и равномерно, попива почти мигновено и не оставя мазен филм. След употреба кожата ми остава толкова свежа, че имам чувството, че продуктът има охлаждащ ефект. Няколко минутки след като съм го нанесла по тялото си, мога спокойно да се облека и да изляза.

Biotherm Bath Therapy Delighted Blend

Изключително много ми допаднаха тези две от трите стъпки от серията Biotherm Bath Therapy, така че задължително ще закупя и липсващата ми. За мен това не са обикновени продукти, а всеки един от тях  е част от един ритуал на много ароматна свежест. Като добавим към това и факта, че не съдържат парабени, мисля че дълго време ще ги ползвам и купувам. Продуктите са налични в Sephora и Douglas.

signature

*Продуктите са ми изпратени за проба. Мнението за тях е лично мое.