Biotherm: Life Plankton

26/09/2016

Biotherm: Life Plankton
Има марки, които макар и доста известни, директно отхвърлям при избора си на продукт за грижа за кожата на лицето. Biotherm е точно една от тези марки. Купувала съм си доста техни продукти, за да успея да изградя коректно и обективно мнение и наблюденията ми, ако трябва да обобщя в няколко думи: продуктите на Biotherm са свежи, ухаят разкошно, имат много приятни текстури, но за съжаление са с доста незадоволителни резултати. Освен това, именно поради леката им текстура, за мен те хич не са икономични.
Преди два месеца обаче, разхождайки се с цел да разбера какво ново е излязло, почти несъзнателно се спрях пред щанда на Biotherm. Бях силно привлечена от множеството нови продукти, които не бях виждала Разбира се, любопитството ми надделя и започнах да отварям кутийки и бурканчета. Загледах новата серия, Blue Therapy, и за първи път ми се стори доста по-сериозен крем от обикновените на Biotherm. Но продуктът, който истински ме заинтригува беше Life Plankton Essence.
Biotherm: Life Plankton
Стъклено синкаво шишенце, със сребриста капачка и белезникава течност вътре, текстура тип вода…. Какво ли е пък това? Серум? Тоник? Погледнах и цената – 60 Евро?!? Съдейки по цената и ценовия диапазон на Biotherm, тоник на дали е. Вероятно е серум, помислих си, но пък за серум е много течен! Отворих шишенцето, и капнах 2-3 капки. Страхотен свеж аромат се разнесе из целия щанд. Усещането върху кожата беше на моментално омекотяване и свежест, Но не, серум не беше. Докато бях потънала в подобни размисли, към мен се приближи и консултантката от щанда, за да ми „помогне“ ако имам нужда от нещо. И се оказа, че не е тоник, не е серум, а есенция. Есенциите са продукти, за които съм слушала много (сестра ми много ги харесва), но никога не ми е било пределно ясно точно къде се побират в дневната ми beauty рутина. Но за това, консултантката ми направи бърза демонстрация. Тази есенция, Life Plankton е активна вода, която се нанася веднага след почистване на лицето, преди стандартния крем или серум. Или на кратко – текстура като тоник с действие на серум. Звучеше доста обещаващо.
Biotherm: Life Plankton
Life Plankton има високо съдържание на термални води с „невероятно регенериращо действие“ и се счита за „извора на вечната младост“. Всъщност, термалната вода съдържа висока концентрация на микроорганизми, наречени планктон и марката Biotherm ги патентова под името „Life Plankton“ В контакт с кожата, Life Plankton обещава да спомогне за бързото и почти магическо регенериране на горните слоеве на епидермиса. Прекрасни обещания, но резервираността ми към марката Biotherm , ме караше да бъда скептична. Закупих си продукта, повече от любопитство от колкото с надежда за един страхотен продукт.  От тогава, Life Plankton Essence  е част от дневната ми beauty рутина, сутрин и вечер. Два месеца от както използвам продукта и мога да отбележа че, се изненадах – оказа се много икономичен  и приятен продукт, противно на всичките ми настройки и очаквания.
Biotherm: Life Plankton
Нанасям есенцията точно както консултантката ми обясни – сутрин и вечер, на идеално чиста кожа,  4-5 капки затоплям между дланите и нанасям по цялото лице с потупвания (без да търкам или да втривам продукта). Ефектът е ефект на комфорт – кожата се омекотява страхотно, тонизира се и се усеща хидратирана с количеството от 4-5 капки. Ароматът на продукта, аз лично намирам за страхотен, въпреки че в пространството прочетох отзиви, че някои момичета го намират за изкуствен. В горещите летни дни, това беше единствения продукт, който нанасях по лицето преди сън, но въпреки, че хидратира много добре, като цяло и ежедневно, за мен не е достатъчен продукт. Life Plankton Essence определено създава страхотна основа за стандартния крем след това обаче и за мен в летния сезон този продукт определено измести серума.
Life Plankton Essence се оказа доста сполучлива покупка – и аз нямах големи очаквания и самия продукт ме изненада и ми допадна. Следобедите започнах да го ползвам и върху грима – за освежаване на лицето и благодарение на течната текстура, не се напластява върху коректора и фон дьо тена. След двумесечна употреба още не съм преполовила шишенцето, и мисля че поне до Нова година ще го ползвам.  Цената – 60 Евро за 125 мл. които ми се струват безкрайни.

By Sani