Измиващ гел против акне от Biotrade: Acne Out

10/03/2016

Измиващ гел против акне от Biotrade: Acne Out

Когато преди около месец на кожата на лицето ми и се случи нещо и започнаха да ми излизат не присъщи за възрастта ми пъпки, започнах да търся продукти, които да ми помогнат в борбата с тях. Така една вечер попаднах в аптеката на Acne Out на Biotrade (цена 15.50 лева) и реших, че какво пък толкоз, ще го пробвам. Изглеждаше обещаващ продукт, без сапун, сулфати и парабени, разработен на основата на млечна киселина, обогатен с кислород, който премахва излишният себум от кожата, като я почиства и хидратира. До тук добре, но ето и реалността, или поне, моята реалност.

Измиващ гел против акне от Biotrade: Acne Out

Измиващ гел против акне от Biotrade: Acne Out

е с гелообразна структура, без цвят, почти без мирис. Точно тази консистенция, обаче, се оказа невъзможна за използване с Clarisonic-a, без който измиването на лицето, просто не е същото. Гелът е прекалено тежък и съответно пречи на влакънцата на четката да вибрират и да действа по предназначение. Въпреки че няма мирис, попаднал върху устните ми, гелът остава един тръпчив вкус и усещане, които са крайно неприятни. Като изключим тези два недостатъка, за съжаление за мен съществени, завършекът, който продуктът остава е за идеално чиста кожа, матирана и мека и гладка на допир.

Измиващ гел против акне от Biotrade: Acne Out

Нямам наблюдение за лекуване на пъпки, по-скоро бих казала, че няма такъв ефект. Не бих могла да споделя и до колко предотвратява и тяхната поява, но има индикации в тази посока. С всичко това искам да кажа, че Acne Out не е продукт, който прави чудеса. Сега като така или иначе го имам, го използвам за измиване, от време на време, след почистване и след Clarisonic, за да се възползвам по-скоро от ефекта на матираната кожа, отколкото по предназначение. Не смятам, че бих го закупила отново, но нека да сме наясно, че аз не съм и таргет ползвател за него. Това съвсем не означава, че Acne Out не би действал добре на една млада и проблемна кожа. Но пък Acne Out ми помогна да открия продуктът, който лекува пъпките буквално за часове. Но за това – следващия път.