Фон дьо тен на стик от Bobby Brown: Skin Foundation Stick

18/06/2016

Фон дьо тен на стик от Bobby Brown: Skin Foundation Stick

Foundation Stick е бил дебютът на марката Bobbi Brown в сегмента на основите за грим, някъде в средата на 90-те години на миналия век. Бързото проучване, което направих, беше предизвикано, от факта, че бях изненадана от количеството нюанси, в които Skin Foundation Stick (наследникът на Foundation Stick)  може да бъде намерен. Всъщност това беше една от най-обширната колекция основи, които съм виждала. Когато за първи път излиза този формат на Bobbi Brown, цветът му е доста необичаен. Той е жълтеещ. През годините, обаче, марката работи усилено  до получаването на днешната впечатлителна гама от светло розовеещи до тъмно кафенеещи нюанси. И въпреки че някои разцветки ми се видяха доста странни, не мога да отрека, че определено има нюанс за всеки. Моят стик е в 3.5 Warm Beige.

Bobby Brown: Skin Foundation Stick

Фон дьо тен на стик от Bobby Brown: Skin Foundation Stick

Опаковката и компактността на продукта бяха детайлите, които ме накараха да потърся основа под формата на стик. За лятото, този тип основи са доста удобни за носене поради по-твърдата им текстура и лесната преносимост,. Те са лесни за  „нанасяне на крак“. Опаковката е очаквана – наподобява червило, затваря се и се отваря лесно и продуктът излиза със завъртане.

Фон дьо тен на стик от Bobby Brown: Skin Foundation Stick

Текстурата на Skin Foundation Stick

е кремообразна и въпреки, че на допир изглежда суха, с малко хидратантен крем под нея, тя е изключително лесна за блендиране. Направи ми впечатление, че тя по-лесно се прелива с четка, отколкото с пръсти. Няма да крия – този факт изключително много ми допада. Покритието на продукта е средно до пълно, в зависимост от нанасянето и с него трудно може да се постигне тънък прозрачен завършек. Веднъж нанесена, основата не стои матова и въпреки, че съм фен на матовите основи, забелязвам, че лятото предпочитам по-озаряващите. Усещането върху кожата е леко и приятно, въпреки почти пълната покривност, която може да се постигне с този продукт.

Фон дьо тен на стик от Bobby Brown: Skin Foundation Stick

Нанасянето на основата е лесно, но е необходимо известно време, за да прилегне. Тя спокойно би могла да се запечати с пудра отгоре, но аз лично предпочитам да я нося „соло“. Завършекът, който получавам, е изключително лек и естествен. Огромното предимство на Skin Foundation Stick е издръжливостта. На 9-тия час на летния (почти Манислки) работен ден, червилото ми отдавна си е отишло, ружът обикновено е избледнял, но основата ми е на лицето. Тя не е като току що нанесена, изглежда забележително добре, без да е изтъркана на някои места и набрана на други.

Фон дьо тен на стик от Bobby Brown: Skin Foundation Stick

В заключение,

мога да кажа, че Skin Foundation Stick бързо се превърна в много удобен и предпочитан продукт. Без значение факта, че е разполагаем в огромно количество нюанси, той не е подходящ за всеки тип кожа. Според мен, момичетата с кожа склонна към акне, с комбинирана или мазна кожа, не биха се чувствали комфортно с него. За да се запази формата на стик, но и едновременно с това да се разнася лесно, продуктът съдържа много масла, които при затопляне се втечняват. Именно поради това те биха направили проблемите зони още по-проблемни. За всички останали – това е наистина страхотно решение.

Цената на продукта е около 35 Евро, но в предвид спецификата му, изисква избиране на място, в магазин на Bobby Brown. Каквито за съжаление има в Европа, но не и в България.