Марката Bodyography: моите първи впечатления

21/04/2016

От едно известно време разглеждах в Интернет гримовете на Bodyography, за които не знаех нищо докато не видях една тяхна реклама. Миналият уикенд, случайно разбрах, че се предлагат в „Златна Рибка“, на бул. „Витошка“ в София, който магазин посетих импулсивно, защото беше време за следващата боя за коса. И честно казано, определено се зарадвах на възможността да видя гримовете изложени там. Това, което ме привлече изобщо към тази марка, беше факта, че е американска, (а американските марки определено се издигнаха в очите ми), както и това, че предлага  минерален грим, без парабени, глутен и с добавена стойност за грижата за кожата. Реших да си взема за проба червило, сенки и четка за бронсеант и днес ще споделя първите си впечатления.

Марката Bodyography: моите първи впечатления ICON DUAL LIPSTICK 2

Bodyography Icon Dual Lip Gloss

беше продуктът, в който вложих най-големи очаквания. Представлява стандартното течно червило, което може да се носи матово – като се нанесе само пигментът, а може и да се носи glossy – т.е. като него се постави глосът от обратната страна. Опаковката му е стандартна за този вид продукти и наподобява много на дълготрайните червила на Max Factor – двустранен апликатор, който се завърта върху всяко от контейнерчетата. Заложих на сигурния In the Nude и мога да кажа, че цветът е страхотен. Обогатен с алое вера, продуктът обещава дълготрайност и комфорт, без да се размазва и да остава по зъбите. Нямах търпение да го пробвам, защото звучеше прекалено добре, за да е истина.

Марката Bodyography: моите първи впечатления ICON DUAL LIPSTICK 3

Въпреки интересната идея, на мен червилото не ми се стори толкова добро и определено не оправда цената си от 39 лева. Първо, това е най-трудното за нанасяне червило, което съм срещала – не е толкова сухо, но не се разстила равномерно, а напротив, застава на топчета. Червилото има бонбонест аромат, който на мен много ми допада, но на някои той би се сторил прекалено сладникав. То е силно пигментирано изсъхва бързо до матов завършек, но като всяко матово червило, изсушава устните много. Неприятното е, че се настанява в гънките  и нивото на комфорт, което създава при носене, за мен е крайно незадоволително. Вторият му недостатък, е че е много лепкаво, а това за мен означава винаги едно: ще го потърпя малко и ще го изтрия с замах. Глосът определено удължава „живота“ на матовия си другар, но е също толкова лепкав и изсушаващ, че подлага търпението ми на сериозна проба. Като цяло, бих казала че това е страхотен като замисъл продукт, но формулата го възпрепядства в изпълнението му

Марката Bodyography: моите първи впечатления

Bodyography Expressions 

беше продуктът, който избрах импулсивно, като търсех цвят, който нямам, но ми се носи. Количеството палитри сенки, на които съм горд притежател е ужасно голямо, но след дълго суочване реших, че графитеното сиво би влязло в употреба. Спрях се на брокатен пигмент т.к. опитът ми показва, че брокатените цветове са с по лесни за блендиране формули. Продуктът идва в стандартна за моносянка кръгла кутийка, която при снимките за този пост изпуснах и продуктът вътре се счупи. Въпреки това,бих казала, че сенките са много силно пигментирани и могат да се нанасят както сухи, така и мокри. Преливат се изключително лесно и като очна линия застават страхотно. Но са много ронливи и ужасно прашливи. С уточнението, че нищо не е вечно и с добра пребаза за подложка, бих ги определила като дълготрайни – върху претенциозните ми клепачи останаха шест часа като току що нанесени. Консистенцията им не е толкова фина, колкото съм свикнала например със сенките на Inglot, но вероятната причина затова е и брокатените частици в конкретно този нюанс – Magnetic. Той е е много драматичен и в същото време лесен за носене, но отново – много труден за нанасяне. Проблемът при този продукт за мен е цената от почти 21 лева, която ми се струва висока в съотношение с качеството.

Марката Bodyography: моите първи впечатления

Bodyography Powder Brush

е четката за бронзър, пудра – пресована или на прах, която купих за почти 49 лева. Много ми се искаше тя да ми допадне. Четката е голяма, от естествен косъм и покрива големи пространства, като ги застиля равномерно с продукт. Не е по-добра от четката на Inglot, която имам за целта, но има ценово предимство. Лека и удобна, бронзърът буквално се разля по бузите ми. Тя е гъста, мека, леко плоска и определено бих определила като успешна покупка. Косъмчетата и обаче падат толкова много, че ако това продължи и в бъдеще – четката бързо ще оплешивее. Също така, на моята четка още на втория ден и се разлипи дървената дръжка и тя се отдели от металната пластина, която държи косъмчетата.

Марката Bodyography: моите първи впечатления

Първите ми впечатления от Bodyography са много противоречиви. Марката за мен притежава категоричния плюс да разработва продукти без парабени, глутен, напълно веган и вероятно на това се дължат двата проблема, които виждам аз: лишо съотношение цена – представяне и незадоволителните формули. Не смятам, че бих инвестирала в какъвто и да е друг продукт от Bodyography.