Маски за лице от Boscia – Charcoal Deep Pore-Cleansing Stick и Luminizing Black Mask

03/05/2016

Boscia е неизвестна марка за нас, европейците, но ако имате възможност, трябва да я пробвате. Може да се намери свободно в US Sephora, в страни от далечния изток или online.

Boscia ( Боша), Bo- botanical и Sci – science е японска марка за козметика създадена преди 37 години, която обаче постига своя бум през 2002, навлизайки на американския пазар.Boscia е първата световна марка, която не използва консерванти във формулировките си и макар и да не е 100% натурална козметика, техните продукти са невероятно чисти и ефективни, идеални за чувствителен тип кожи, тъй като много пъти дразнението на кожата се получава именно от наличието на много консерванти в козметичните продукти.Boscia в момента разполагат с 5 колекции, сред които няма как да не откриете точната за вас:

Black– може би най-известната от всички колекции – предназначена за почистване и третиране на широки и / или замърсени пори;

Sake – избелващата серия;

Tzubaki – нежна хидратация за най-чувствителните кожи;

Daily Essentials – базови продукти за ежедневна употреба;

Clear Complexion – предназначена за по-млади и проблемни кожи, мазни и с акне;

Make-up – състои се само от BB кремове;

Разбира се, след щателно проучване, реших да пробвам най-използваната и хвалена серия продукти – черната – Black. Купих си Charcoal Deep Pore-Cleansing Stick и Luminizing Black Mask. В комбинация на тези два продукта ни обещават да постигнем идеална кожа, силно намалени и чисти пори, гладка кожа и всичко това – с нула дразнение. Обикновено добрите продукти за почистване на порите за малко (или много агресивни) и след тяхната употреба, кожата остава прекалено суха, раздразнена и доста некомфортна. С Boscia открих много нежни и невероятно ефективни продукти.

BOSCIA CHARCOAL DEEP PORE CLEANSING STICK

Boscia Charcoal Deep Pore-Cleansing Stick – Малък черен стик предназначен за локално третиране и почистване на порите. На мокро лице, масажирам директно продукта със стика върху лицето, като разбира се наблягам на Т-зоната. Продуктът се втрива до получаване на лека пяна. След това, масажирам с пръсти из цялото лице, с цел проникване в дълбочина и почистване. Следва измиване с хладка вода и стандартната дневна или нощна грижа. Може да се използва сутрин и / или вечер, според нуждите на всяка кожа.

BOSCIA FACE MASK

BOSCIA CHARCOAL DEEP PORE CLEANSING STICK 2

Boscia Charcoal Deep Pore-Cleansing Stick е обогатен с жожоба и други растителни екстракти, но основният елемент тук е активният въглен от бамбук, който е доказано, че премахва 1000 пъти теглото си замърсяващи частички от кожата.Е, отбелязвам, че съм силно впечатлена от резултатите, и особено имайки на предвид, че стика струва едва 28 USD и е доста икономичен. Аз лично го ползвам само сутрин и не всеки ден, тъй като кожата ми не е прекалено замърсена, но след всяка употреба, постигам невероятно чиста кожа, балансирана Т-зона която не се омазнява и не блести през целия ден. Страхотен продукт.

BOSCIA BLACK MASK

Luminizing Black Mask – като истински любител на маските за лице, нямаше как да не пробвам и тази така прехвалена в американските блогове маска. В малка тубичка се намира абсолютно черна, кремообразна маска която се нанася върху предварително почистено и подсушено лице. Разнася се тънък слой по челото, нослето, бузките и брадичката и се оставя да подейства около 30 минутки, докато не изсъхне изцяло. След това маската се отлепя по подобие на peel – off маските, за да открие една идеално почистена кожа, смалени пори и невероятно излъчване. Влюбих се в тази маска! Жалко, че си купих само една защото е пристрастяваща! Освен, че почиства в дълбочина кожата, благодарение на анти-бактериалното си действие маската спомага за третиране на малки пъпчици или леко акне. Както всички продукти на Boscia и този е обогатен с много растителни екстракти, без консерванти, което осигурява страхотни резултати без раздразнена кожа или прекомерно изсушаване. Препоръчвам го на 100%.

BOSCIA BLACK MASK 3

За повече информация, (имат International Shopping, от който определено ще се възползвам след като изтече грим карантината, в която се намирам) ви оставям и страницата на Boscia.

 

By Sani