Червилото Souffle de Velvet на Bourjois

26/03/2016

Червилото Souffle de Velvet на Bourjois

Не съм особен фен на Bourjois, но новият им продукт Rouge Edition, Souffle de Velvet изглежда се приема доста добре и това ме заинтригува. След като прочетох няколко позитивни мнения реших да му дам шанс, особено като се има в предвид, че инвестицията в него не беше кой знае колко голяма. Спрях се на 04 Ravie En Rose, който е прекрасен пролетен цвят.

Souffle de Velvet

 е интерпретацията на Bourjois на нашумялата с идването на пролетта тенденция за матови червила в течна консистенция. Такива изкараха много марки – Baby Doll на YSLPure Color Envy Liquid Lip Potion на Estee Lauder, NYX – Soft Matte Lip Cream са само едни от тях.

Червилото Souffle de Velvet на Bourjois

Обещанията на Bourjois, вложени в Souffle de Velvet са за до 10 часа (!!!) дълготрайност на пигмента, усещане за мекота върху устните и кадифена структура. Продуктът е обогатен с етерични масла, които осигуряват подхранване и грижа. Както винаги при Bourjois, наборът от цветове и нюанси е впечатляващ. Тази колекция, макар и разработена на основата на розовият подтон, се предлага в осем цвята. Докато ги разглеждах в магазина, ми направи впечатление, че нюанси 05 Fuchsiamallow, 06 Cherryleaders и 07 Plum Plum Pidou са доста близки, да не кажа, че върху моята кожа между тях почти нямаше разлика. Както и, цветовете на опаковката са много различни от цвета на реалния продукт. Това,  за съжаление, ги прави трудни за поръчка по Интернет без предварителна проба.

Souffle de Velvet Color Range

Източник: http://www.bourjois.fr/

Когато излязох от магазина, разбира се, първото нещо което направих беше да го нанеса на устните. Първо разочарование – ароматът  хич не ми допадна. Бях чула, че тези суфлета имат страхотни плодови аромати – но уви. Ароматът не само, че не се оказа плодов, но за мен даже е и леко неприятен. Разбира се, това е мое възприятие и асоциация, но нехаресването на аромата на какъвто и да е продукт при мен винаги обрича взаимоотношенията ни на провал.

Червилото Souffle de Velvet на Bourjois

Завършекът на Souffle de Velvet

беше онова, което първоначално подбуди интересът ми към серията. Идеята за кадифен мат, което за мен са две противоположни понятия (кадифен, предполага блясък, а мат – обикновено се свързва с дълбока непрозрачност), е доста добре интерпретирана в този продукт. Опаковката е очаквана и ми допада – симпатично пластмасово шишенце с апликатор гъбичка. Текстурата е кремообразна и мека, без да е мазна. Нанася се много лесно, и на първо четене, като изключим аромата, оставя доста приятно усещане върху устните. Самото суфле не е силно пигментирано и подсилва естественият цвят на устните, като ги прави плътни и доста секси. Това, което ме изненада, е че продуктът не позволява цветово надграждане и едно-единствено нанасяне е всичко, което може да се извлече от него. При повтаряне, продуктът се събира в средата на устните.

Червилото Souffle de Velvet на Bourjois

Когато говорим за червило с матов завършек, няма как да споменем „износването“ му. Прекрасният кадифен завършек бързо се износва и на устните остава само пигментът, който в действителност се задържа доста дълго върху устните. Времето от 10 часа, обаче поред мен е петорно преувеличено – при мен остана около два часа. Освен това „подхранващите“ качества на Souffle de Velvet след втория час са просто добри пожелания – след като се абсорбира в устните ми, при мен цветът се „начупи“ и застана на люспи.

Червилото Souffle de Velvet на Bourjois

Ако трябва да обобщя, Souffle de Velvet са много добър отговор на желанието за по-мек и свеж пролетен лук, но категорично не покриват изискванията ми за дълготрайност и комфорт. Продуктът ще дойде на българският пазар съвсем скоро (до няколко седмици), на цена от около 22 лева, която оставям сами да прецените, дали е оправдана. Аз не съм съвсем убедена, че е.

 

By Sani