Маска за коса от Bumble and Bumble: Mending Masque

21/06/2016

Маска за коса от Bumble and Bumble: Mending Masque

Боядисвам косата си (моя цвят), често, вече доста години и в същото време имам изключително малко търпение и трудно изчаквам „постепенните“ резултати, които обикновено дават продуктите за коса. Имам дълга и гъста коса, която е много фина и през лятото от слънцето и морската вода, става суха, заплита се лесно и става буквално чуплива като сухи клечки. Това е следлятната ми коса. Не третирам косата си термично, избягвам дори и сешоара, но лятото е сезонът, в който трябва да полагам допълнителни грижи за гривата, а времето за това е чувствително по-малко, отколкото през зимата. Рядко откривам продукт, който да мога да похваля. Чудесен помощник се явява един продукт:

Маската за коса -Mending Masque на Bumble and Bumble 

bumble and bumble

Според маркетингa на марката, Mending Masque представлява „луксозна маска за ежеседмична употреба“, която е идеална за тези от нас, които често боядисват, изправят и третират косата си. Нейната формула обещава да направи косата по-силна, да увеличи еластичността на косъма, да го заглади и да го освежи. Употребата и е веднъж седмично, за десет минутки, като последна стъпка, преди финалното изплакване. Всичко това не бих го и разказвала, ако именно тези обещания на други марки не бяха ме разочаровали безброй много пъти. Всъщност, ако направя една проста равносметка продуктите за коса са категорията, от която най-много продукти са ме разочаровали.

Маска за коса от Bumble and Bumble: Mending Masque

Mending Masque е различна от всички останали маски, най-вече заради това, че тя не е типичната маска, която просто да защитава косата от сплитане, като предпазва от химическо и топлинно влияние. Тя е по-скоро терапия, която трябва да не забравям да сложа на косата си за двадесетина минути преди да изляза от банята. Аз държа маската на косата си поне 20 мин, т.к намирам, че препоръчителните 10 са крайно недостатъчни. Въпреки всичко, и 20 мин. за терапия от този вид ми се струват малко време, защото всички знаем колко е трудно хем да си направим маска на косата, хем сутрин да излезем на време за работа.

Основната причина да я харесвам, обаче, е че на тънката ми коса до този момент всички маски, са я отежнявали или омазнявали по-бързо. Mending Masque определено не скъсява времето между миенето на косата. Това запазва цветa на последната ми боя по-дълго. Не на последно място, обожавам аромата на тази маска. Аз съм от тези момичета, които харесват косата им да мирише на свежо, без да е прекалено натрапчиво и аромата на кокос с бисквитки, каквато е моята асоциация, определено ми допада.

Определено препоръчвам този продукт за тънка коса, като терапия, която възстановява косата в дълбочина и видимо, за кратко време. Не бих могла да си представя какъв би бил ефектът върху по-плътна коса – възможно е той съвсем да не е толкова осезаем, но за тънката и изтощена коса, Mending Masque е страхотна.

Вижте още:

Сух шампоан от Bumble and Bumble: Pret-a-powder

Стик за коса Bb. Color Stick на Bumble and bumble