Сух шампоан от Bumble and Bumble: Pret-a-powder

18/12/2015

Много дълго време се колебах – да пробвам или не сухия шампоан. Ако трябва да сме честни, нищо не замества току-що измитата коса  – приятно ухаеща на чисто, обемна и с невероятен блясък! Но особено зимно време, всекедневното миене на коса е доста некомфортно, за това и реших да инвестирам 60 лв в един добър сух шампоан.
 Сух шампоан от Bumble and Bumble: Pret-a-powder
Разбира се, човешката същност е преди да си похарчи здраво парите за най-доброто, да пробва по-евтиното, защото „Уфф, не вярвам да е толкова голяма разликата в качеството, а не ми се харчат 60 лв“. Познато, нали? И на мен. Купих си спрея на Batiste. Пробвах го още същия ден и не ми хареса особено – на аромат го докарва, но ефектът върху косата беше…странен, косата застана като едно цяло картонено парче, все едно бях използвала лак за коса, вместо сух шампоан.  Дори, за да съм честна, се върнах да проверя, какво точно си сипах върху главата.
 Сух шампоан от Bumble and Bumble: Pret-a-powder
За пореден път се убедих, че евтиното излиза скъпо, особено на самочувствието. Реших да не експериментирам повече и да си купя Bumble & Bumble, Pret-a-powder. Все пак, за 60 лева няма как да е лош. А ако е, ще кажа на всичките си познати.
Ползвала съм и други продукти на Bumble & Bumble, така че имам вяра в тях, но все пак, преди да го купя помолих консултантката да го тествам. Е, определено демонстрацията мотивира покупката. При това светкавично.
Сух шампоан от Bumble and Bumble: Pret-a-powder
Опаковката е стандартна за Bumble & Bumble – малко пластмасово шишенце, бяло-златисто на цвят, с черна капачка. Самият продукт е прахообразен – много много фин прах. Той се дозира лесно – с потръскване на шишето директно в корените на косата.  Не е нужно да го нанасяме из цялата коса, достатъчно е само там където най-много се омазнява и сплесква косата –  в моят случай (и мисля че за всички е така)  в предната и средната част на главата.
Сух шампоан от Bumble and Bumble: Pret-a-powder
Нанасянето е лесно: с гребенче разтварям косата, поръсвам в корените, след това масажирам леко с пръсти, за да се разнесе добре продукта.  За по-прецизно нанасяне препоръчват сресване с много ситен гребен, но аз лично не го правя – с ръце успявам не само да разсея прахчето, но и да придам обем и форма на косата такава, каквато я  искам. Без следи от сух шампоан.
Сух шампоан от Bumble and Bumble: Pret-a-powder
Pret-a-Powder моментално попива мазнината от косата придавайки и по-свеж  вид за секунди. Освен това ухае доста приятно, но от продуктите на Bumble & Bumble не очакваме друго. Разбира се, това е сух шампоан и е нелепо да го оценяваме по друг показател освен по основно предназначение: този не стои неестествено. Не е като току-що измита коса (ще излъжа ако го кажа), но успява доста задоволително да спаси положението.
Сух шампоан от Bumble and Bumble: Pret-a-powder
Полезни връзки ( много съвети и лесни всекедневни прически):
Bumble & Bumble
Bumble and Bumble: Mending Masque
Стик за коса Bb. Color Stick на Bumble and bumble