Bumble and Bumble

30/01/2016

Вече 2 години са на мода супер обемните коси,  кичури и леките и неангажиращи прически. А и са супер удобни и лесни за постигане в бунището от коси, особено рано сутрин, в работен ден.

Моята любов към Bumble and Bumble започна с техният черен surf spray – солен спрей, с който само няколко дозировки довежда до усещането „на брега на Тихия океан“! След него вече е неизбежно да не пробвам и останалите продукти. През годините (т.е. през последните 2 години) натрупах и (поредната) сериозна колекция от марката:

1. Surf Spray – моята първа любов от която съм използвала вече над 5 флакончета. Държа да отбележа, че пробвах и други salts sprays на други марки, но този е най-добър, поне за мен. С него постигам матов обем и вълнообразна коса, която обожавам! Малък проблем, при много честа употреба и високото наличие на сол леко изсушава косата. Ако го комбинирате и с някой солен шампоан, визирам BIG на Lush, може усещането за суха коса да се засили.

2. Surf Infusion – новата и подобрена версия на Surf Spray – същият ефект, като при братчето му по-горе, но щади малко повече косата! Обогатен е с подхранващи масла които балансират солното съдържание. И двата спрея ги нанасям на мокра коса, и просто с пръсти оформям кичурчетата. Не ползвам нито маша, нито ролки тъй като не търся затворена къдрица а само лека вълна и обем. Супер sexy beachy style!

4

3. Prep and Tonic lotion – това е може би най-странният продукт, който обаче с времето вкарах в моя всекедневен рутин за коса. Това е течна основа, на спрей, която се слага преди който и да е друг продукт за коса – surf srpay или някой друг от кремовете. Спреят е богат на витамини и подхранва косъма и кожата на главата, предпазва от топлината на сешоара или пресата и служи като база за стилизиращите продукти. Както вече споменахме, много от тях се ползват на влажна коса, а не всеки ден си мием и мокрим косата. Та за коса-на- два-дена и за освежаване на прическата използвам тази вода. Няколко дозировки и косата е леко овлажнена и готова за за стилизиращи продукти!

4. Тhickening spray – същия като Prep and Tonic lotion, но предназначен за повдигне на „вчерашната“ коса и придаване на естествен обем на днешната. Освен това,  подготвя косата за стилиризиране или surf spray.

3

5. Grooming Creme – подариха ми малкия формат, очарова ме и отидох за големия! Много лек кремообразен бял крем, който се слага на мокра коса (аз съветвам направо с главата надолу) и се разпределя много добре по цялата и дължина. Прави страхотен обем и без лепкаво или картонено усещане. Мирише страхотно и може да се комбинира със Surf Spray.

6

6. Texture Creme – Тук говорим за коса на кичури тип сестрите Owsen! Да предупредя -този крем е уникален, но трябва много да се внимава как се ползва. За разлика от Grooming Creme, този е по-лепкав и ако прекалите с дозата вместо готини кичури ще постигнете страхотно лепкаво мазало! Аз ползвам не повече от грахово зърно и слагам винаги само в последната 1/3 от косата.

2

7. All style blow-dry creme – това е най-лесният от всички фиксиращи продукти, тъй като просто се нанася на мокра коса преди изсушаване и оформяне със сешоар. Косата застава точно така както искаме – леко обемна, много добре ухаеща, без малки стърчащи косъмчета или немирни кичури. Кремът не остава никаква следа върху косата, само стил. Освен това подхранва и предпазва косата от топлината на сешоара. Идеален за всекидневни зимни прически!

14

8. BB creme de coco masque -маска за коса силно обогатена с кокосово олио – а кокосът за коса  аз обожавам. Маската е много гъста и концентрирана, малко количество е достатъчно за цялата коса. Един съвет, нанесете я, увийте косата в найлон и оставете да подейства 20 минути (ако имате търпение и повече!). След отмиване косата се променя, става по-мека,бляскава и ухаеща на тропически остров! Страхотно удоволствие!.

13

9. Сухият шампоан pret-a powder – за него написахме цяло мнение, детайлите можете да прочетете тук.

10. City Swept Spray – спрей с матов ефект за крайния завършек на прическата. Старите лакове с картонения завършек за мен умряха -тук говорим за леко усещане, фиксиране с много движение и без грам лепкавост (освен ако не прекалите!). Премахва се с лесно разресване.

11. Hairdresser invisible oil – това е много леко и подхранващо олио за коса, което може да се ползва на влажна коса за  хидратация, но може да се ползва и след напълно завършена прическа – за омекотяване и блясък в краищата на косата. Доста по-леко е от други, по-малко хидратиращ е от Maroccan Oil, но пък омазнява по-малко и е по-мултифункционално. Улавям се, че повече го ползвам на суха, от колкото на влажна коса.

5

Всички продукти можете да ги намерите в магазините на Estee Lauder, в Sephora или online.

Преди да си закупите който и да е продукт, аз ви съветвам да разгледате страницата страница на Bumble and Bumble за идеи, прически и комбинации на продукта с други. За коса, за мен това е единствената марка, която дава, онова, което обещава и общо взето при правилна употреба, всеки продукт, макар и инвестиция, гарантира прекрасни резултати. А и изведнъж, не е нужно да си професионалист фризьор, за да постигаш леки, елегантни и много свежи прически, бързо, с два-три продукта. И с малко подкрепа, наставления и видео от страницата им.

By Sani