BVLGARI – Goldea The Roman Night

09/08/2017

Краткото ми отсъствие от блога има съвсем логично обяснение. Преди две седмица бях поканена на събитието по представяне на новия парфюм на BVLGARI Goldea The Roman Night. То се състоя в Ню Бояна Филм, на римските декори и само по себе си ми „отвя главата“. От тогава разсъждавам над как бих определила преживяването само с една дума. Днес намерих думата. Събитието беше ЗВЕЗДОВИЩНО и аз лично ще го помня доста дълго време. Преди да започна да подреждам все още хвърчащите ми мисли в настоящата публикация, искам отново да благодаря за поканата на BVLGARI и екипът им за България.

За една нощ, те превърнаха София в Рим.

BVLGARI - Goldea The Roman Night

Но не в съвременния Рим, а в онзи древния, стар и вечен град, който векове на ред е вдъхновявал. Нямаше по-подходящо място за това събитие от декорите на Ню Бояна, които ни бяха показани и оставиха всички ни в захлас. Аз самата не бях и подозирала за това колко филми, които съм гледала, са заснети на това място! Осъзнаването на този факт породи огромно усещане на респект. Всички се чувствахме специални и като такива, заляхме социалните мрежи със снимки и селфита. Бях любопитна да разбера какъв е ароматът, заслужил толкова луксозна пищност.

BVLGARI - Goldea The Roman Night

Goldea The Roman Night на BVULGARI е новото попълнение към колекицията Goldea

Парфюмът беше представен като аромат за нощни римски богини. И той е точно такъв. Дори на пръв поглед флаконът е обвит в загадъчна привлекателност. Дизайнът му е базиран на емблематичната колекция бижута на BVLGARI – Serpenti, която е широко разпознаваема за марката. В същото време той е изчистен, модерен и много женствен. Сам по себе си, той представлява истинско бижу, чийто блясък обожавам да съзерцавам на тоалетката си.

BVLGARI - Goldea The Roman Night

Ароматът му бих определила като вечен – всесезонен, с много характер, но и романтичност. В това материализиране на златна богиня се преплитат сладки и леко горчиви нотки:  сладка черница с черен божур, абсолю тубероза и разцъфнал жасмин. Всичко това – върху базови нотки от черен мускус и сърце от пачули. Нося парфюма ежедневно (и еженощно!) през изминалата седмица и все не ми омръзва. Обожавам комбинацията на плодови и флорални нотки, които се появяват след първото разпръскване. Малко след това те се успокояват в чувствени, топли, земни и силни дървесни нотки, които усещам през целия ден.

Въпреки, че за мен този парфюм е вечерен, той има в себе си някаква притегателна сила, която ме кара да посягам към него и сутрин. Аз просто обожавам ароматът на мускус и въпреки, че той не успява да се разгъне в пълния си капацитет в летните горещини, си остава предпочитан от мен. Goldea The Roman Night е силен парфюм, но не е тежък и не затормозява сетивата. Трайността му е около 6 часа и от както го нося не спирам да получавам за него комплименти в офиса.

Около Goldea The Roman Night на BVULGARI всичко е вълнуващо. 

Всеки път като посегна към този аромат, се връщам към уникалната приказка, в която се потопих в онази делнична нощ, в Ню Бояна Филм. Вълнуващ е и рекламния клип на парфюма, заснет от Бела Хадид, в нощен Рим. Goldea – The Roman Night е уникален аромат, който смело препоръчвам за предстоящата есен.