Коли и грим за честит Свети Валентин

13/02/2017

Напишете в Googlecars and makeup„. Търсачката ще изкара статистика за годишните катастрофи в резултат на това, че жените често поставят грим докато са зад волана. Ще изкара и много снимки на яки (разбирайте високи, дългокраки и руси) момичета застанали до или излегнали се върху предния капак на някоя кола. Концепцията на тези момичета, не толкова отдавна, се използваше за да се продават коли. На мъжете. Всички помним онези дългокраки създания от супер шоу „Невада“ как галеха Мондео-то. Същите какички се опитват да ги пробутват и днес, но някак не е същото. През последната година посетих доста събития с коли и откровено мога да потвърдя: тази концепция вече не е вървежна. Вероятно има причина за това и тя е, че

Навлязохме в ера, в която марките за коли трябва да намерят начин да достигнат до женската аудитория.

Разбира се, ние жените сме по-съвършени същества. Ако на нас ни сложат батковци, които да галят едно BMW, то просто няма да има ефект. За това марките се обърнаха към грима. Колаборациите на коли и грим съвсем не са нови, но аз от скоро ги проучвам. И докато The Dogge le Femme ми допадна със слогъна „Wear a Mustang to Match Your Lipstick“, тази на Benefit със Citroen намерих за сладурска, то колаборацията Givenchy Le Make Up отвори една голяма необходимост в душата ми. Днес, в навечерието на Свети Валентин, ме озари едно вдъхновение, свързано с моята половинка. Ако има как да хвърлите бърз поглед на моя и неговия нюзфийда в Facebook, бихте добили ясна представа за разностранността на нашите хобита. Също така, вероятно ще осъзнаете, че мащабите на увлеченията ни леко са прекрачили здравословните граници. Ако някога потърсим професионална помощ, то ще е с думите:

Аз съм Маргарита и съм обсебена от гримовете. Той е Николай и е обсебен от BMW-та.

Обединява ни това, че (аз) пред червило и (той) пред BMW, използваме една и съща дума – „красавец“. Обединяват ни и много други неща, но това има отношение към настоящия пост. Преди известно време, чаровната #driftbarbieМила излезе с една публикация във Facebook за радостта от това да можеш да споделяш хобито си с половинката си. Няма как да не ви я покажа, защото публикацията и е много вдъхновяваща:

Именно Мила ме хвърли в размисъл, как би изглеждало едно хипотетично обединяване на хобита в контекста на Ники и мен. Не виждам по-подходящ ден от този на Деня на любовта, за да споделя как виждам аз една подобна синергия.

Да го наречем хипотетичният проект Bimmа Woman-izer.

Или простичко казано – BMW, белязано от силно женско присъствие и оборудвано с beauty необходимости. едно ниво над базовото. Женската концепция „червилото винаги с мен“ изисква то да бъде вградено в ключа за колата, по начин по който да позволява да бъде подменяно всеки ден, според настроението и дрехите. Разнообразието от цветове, от което жените се нуждаем изисква палитра, вградена на една ръка разстояние и достъпна на всеки светофар. Спиралата за мигли и очната линия (за всеки случай) също трябва да са на близко, но не изискват непосредствен достъп и биха могли да се поставят зад скоростния лост и под ръчната спирачка. Моливите за очи и вежди, поради по-малкия им размер, могат да се вградят в скоростния лост и да излизат при натискане.

В жабката могат да се разположат продуктите, които са светло и температурно по-чувствителни – фон дьо тенът и коректорът, например. Четките за грим могат да се приберат в „колан“ на вратата. В случай на авария, допълнителните инструменти трябва да се приберат в кит-а с инструменти на колата, като той се раздели на две – за ключове и за грим. Аптечката също изисква ъпгрейд – но там е лесно – просто се добавят памучни тампони, мицеларна вода, клечки с памук, двуфазен десмакиянт, хидратантен крем и завършващ спрей, всичко в мини размер.

По традиция в нашия блог, следва да споделя за ограниченията на проекта Bimma Woman-izer, а именно

Защо той ще остане само хипотетичен.

Причината не е в техническата неосъществимост: Ники има таланта да преправя, напасва и да прави от нищо нещо. Той също е и много рационален и след като прочете този пост, вероятно ще ми каже, че аз нямам проблем. Просто никога не трябва да вадя козметичния несесер от чантата. Проектът Bimma Woman-izer е обречен и защото предполага ъпгрейдите да се случат в неговата кола, не в моята. Не ме разбирайте погрешно: не искам да кажа, че не ме обича достатъчно за да направи място за мен в неговата кола. Просто вероятно би му било дискомфортно да задава във Facebook въпроси от типа на „Колеги, как да премахна следи от фон дьо тен и спирала по тапицерията и тавана?“

В навечерието на празника на влюбените, ние няма да обединим хобитата си. Моят подарък към теб, Ники, ще е никога да не изисквам подобна саможертва от теб. Твоят реванш към мен е да продължиш да съобразяваш цвета на фолиото с моя маникюр. Както и да продължиш да толерираш кифленски фотосесии на нокти на фона на твоята кола. А защо не и да ми позволиш да нарисувам едно голямо сърце с новото ми червило на Chanel, на предния капак. Върху новото ти фолио.