Парфюм за коса на Chanel: Chance Hair Mist

02/07/2016

Както вече сте наясно, имам дългогодишна, здрава, почти неразривна връзка с ароматите на Chanel и съм убедена, че подобна пристрастеност е позната на всяка една от вас. Именно за това, каквито и да е словоизлияния защо и колко обичам ароматите на марката са излишни. Също така, отново като всяка от вас, обожавам косата ми да ухае на разкош. Първоначално изглежда лесно:  Поради факта обаче, че всички аромати съдържат алкохол не бих могла да ги използвам върху косата, която и без това е тънка и склонна към изсушаване. За това и реших да  се поглезя с последното луксозно попълнение от Chanel, а именно новият от колекцията парфюм за коса Chance.

Парфюм за коса на Chanel: Chance Hair Mist

Както всички парфюми за коса и този не прави изключение по отношение на представения флакон от 35 мл, изпълнени с  омайна наслада за сетивата. В тази малка прелест има толкова много обаяние и финес. От него моментално се прокрадна в мен идеята, че шансът трябва да го потърсим, защото сам няма да дойде, а като дойде, трябва да го стиснем здраво, за да не се изплъзне. От него лъха предизвикателство и в същото време ненаптрапчива чистота и невинност. Концепцията на аромата е благоуханно съчетание от грейпфрут, в съчетание с червен портокал, жасмин и бял мускус.

Парфюм за коса на Chanel: Chance Hair Mist

Въпреки, че съм използвала доста спрейове за коса, в ароматът на този има нещо по-свежо от обикновено. Онова, което го отличава най-вече, обаче е много добре премерената издръжливост – нито прекалено кратка (за да се изгуби през деня), нито прекалено дълга (косата да продължава да ухае и на следващия ден на този аромат, когато съм решила да използвам друг парфюм). Спреят не изсушава косата ми, вероятно защото съдържа силикони и започвам да си мисля, че определено има нещо пристрастяващо и вълнуващо в него.

Парфюм за коса на Chanel: Chance Hair Mist

Дали реално имаме нужда от продукт като парфюм за коса? Вероятно не. Но ние нямаме реална нужда от много козметични продукти и въпреки всичко постоянно ги купуваме, а когато стане въпрос за марка от ранга на Chanel, рационалността изчезва като фактор при решението за покупка. За мен парфюмът за коса представлява едно допълващо емоционално преживяване. Обожавам да усещам синергията между парфюма за тяло и за коса и за мен това е висша форма на удоволствие, която ме съпътства опияняващо през целия ден. Цената е 84 лева и вече може да бъде намерен в Notosgalaries, Sephora, както и на подиумчето на Chanel в Сердика Център.

Вижте също: Парфюмът Coccobello by Heeley – една специална лична история