Chanel: Rouge Allure Ink

25/02/2017

Rouge Allure Ink
За разлика от творческата ми половинка, която всяка сутрин оптически намалява устните си, моята исторя с червилата е доста противоречива. Обичам червила, но съм много капризна. Много малко цветове и консистенции ми застават добре. Разбира се, това никога не ме е спирало да ги купувам и имам добър набор. От тях ползвам сравнително малко и не много често. С моите тънки устни, винаги търся тонове нюд или млечно розови, меки цветове. Избягвам матовите червила защото са много силни, живи цветове и при липсата на блясък, моите устни изглеждат още по-тънки. Но минаги много съм искала да имам и да нося матово червило. Момичета, обърнах света в търсене на приемлива алтернатива. И я намерих. Моят изход в тази трудна ситуация дойде с Chanel и Rouge Allure Ink .

Chanel Rouge Allure Ink- опаковка и текстура

Rouge Allure Ink

Опаковката на това течно матово червило е прекрасно семпла, типична за Chanel. На пръв поглед е опаковка на типично течно червило, продълговата, прозрачна и с апликаторче с гъбичка. Но не съвсем. Все пак става въпрос за Chanel и опаковката е стъклена (прекрасно матово полу-прозрачно стъкло) а не пластмасова. На пръв поглед разликата изглежда незначителна, но всеки един козметичен продукт в стъклена опаковка почти удвоява срока си на годност!
Rouge Allure Ink
Самото червило се предлага в осем тоналности и за първи път аз имах проблем с избора на цвят! Не че бих си купила и осемте, но силно се замислих за 4 от тях, номер 140, 142, 144 и 146. Текстурата на червилото е като при всички останали течни червила, може би една идея по-леко. Нанася се с лекота и което е по-важно, разнася се по устните леко и без усилия. Може би моите устни са по-сухи от обичайното, но ако слагам матово червило то винаги имам нужда от подхранващ продукт преди това. С Chanel  такъв не ми е нужен.
Rouge Allure Ink

А ето и моята присъда…

Смело мога да кажа, че това е матовото червило за мен. Особено харесвам леката копринена текстура, която се оказа много издръжлива и не лепкава. Това червило категорично не хидратира устните, но не ги и изсушава. В крайна, сметка не можах да се спра само на един цвят. Взех двa броя Rouge Allure Ink – с номера 142 и 144. Това са два цвята, които много си приличат, но са и доста различни. И двата цвята са прекрасни, пролетни и провокиращи, но може би 144 е малко по-силен, идеален за по-плътни устни като тези на сестра ми. За това мисля да и го подаря и ще очаквам снимка от нея.
Rouge Allure Ink
Макар и доста издържливо, червилото не е от типа 24h flawless или сходно. След няколко часа то започва да избледнява, но избледяването е равномерно. Точно тогава го харесвам най-много как стои. По устните има щипка загадъчен цвят, лек нюанс, наподобяващ“ухапани устни“. Поради леката си текстура не се набира по фините линии на устните, а просто избледнява. Цветово, много пъти ми напомня на устни, които току що са били в допир с малинки или ягоди!
Самото червило няма вкус, аромат и аз го предпочитам така. Аз обичам сладки аромати за устните, но те утежняват допълнително формулата и я прави лепкава. А кое е вашето любимо матово червило? Аз като че преоткрих матовите червила, благодарение на Chanel!

By Sani