Гланц за устни от Chanel – Rouge Coco Gloss

10/07/2017

COCO CHANEL ROUGE GLOSS COVER

Вероятно никога нямаше да ви разкажа за този продукт, ако не ми го беше подарил един много скъп човек. Той определено знае какво харесвам, а аз глосове не харесвам и много рядко нося. Новият Rouge Coco Gloss, ми допадна и вече цяла седмица не спирам да посягам към него. Rouge Coco Gloss серията на Chanel съдържа 24 цвята- 21 гланца с цвят и 3 – завършващи гланца. Те заместват Rouge Alure Gloss линията, която от марката спират. Rouge Coco Gloss е препълнен със съставки, които се грижат за устните. От Chanel обещават, че тези глосове ще направят устните гладки, плътни и видимо блестящи. Революционният апликатор гарантира прецизност и оптимално и равно покритие, а обогатената формула с кокосово масло, витамин Е и хидратиращ комплекс обещават часове комфорт върху устните. Покривността на всеки нюанс от серията е различна, което налага разходка до магазина за избор на нюанс. Моят цвят е 754 Opulence.

COCO CHANEL ROUGE GLOSS COVER

Опаковката на Rouge Coco Gloss 

Тя е обикновена за гланц за устни, но в същото време е и различна. Стандартно за Chanel – тя е стилна и красива. За разлика от Rouge Alure серията, тук контейнерчето е квадратно, със заоблени краища. На лице е златистата лента преди капачката и бялото лого на Chanel върху капачката. Нямам представа защо, но очаквах логото на Chanel да е в златист цвят. Разбира се, бяло също ми харесва, но наистина ме изненада. Апликаторът е по-удобен като форма от стандартните, но аз лично намирам размера му за прекалено голям и ми е малко трудно да бъда прецизна с него. Но упражненята, както обикновено, дадоха резултат и бързо свикнах с тази тромавост.

COCO CHANEL ROUGE GLOSS COVER

Като цяло, опаковката дозира продукта добре и апликаторът излиза от нея с точното количество, което е необходимо. Квадратната форма на опаковката ми допада, първо защото той много бързо се отличава от другите ми глосове, както и е много приятен за съхранение. Спирам се на тези детайли за да поясня, че не виждам никаква мистика около опаковката на този гланц. В същото време се възхищавам на стандартната му простота.

Формула, цвят и представяне на Rouge Coco Gloss 

Формулата на продукта е лека и по-важно – не е лепкава. Нанасянето е малко по-трудно поради размера на апликатора, но продукта се разстиля равномерно. Opulеnce е цвят, който е доста пигментиран, но текстурата му е полу прозрачна. Той обаче позволява надграждане до почти пълна покривност с повторно нанасяне. Гланцът няма осезаем мирис и вкус, което ми допада. Върху устните ми го усещам лек и не ме дразни. Издръжливостта му в никакъв сучай не е впечатляваща, но е очакваната за глос. Много ми допада начинът, по който този продукт се износва. Неговият цвят избледнява равномерно и лека по лека. Няколко часа след нанасяне, устните са хидратирани и подхранени с много лек цвят. В този смисъл, Rouge Coco Gloss са продукти, които са на границата между декоративната козметика и тази за грижа, а на мен това много ми допада.

COCO CHANEL ROUGE GLOSS

754 Opulеnce е много красив червен цвят. Той има в себе си малки златни частички, които са много фини и не стоят натрапчиво. В същото време те обогатяват класическото червено и го правят много хубав, летен нюанс. Rouge Coco Gloss могат да бъдат намерени в Notosgalaries и Sephora на цена от 60 лева. За мен този глос е един категоричен летен фаворит. Съвсем скоро ще ви покажа и другите ми два летни цвята.