Сенки на стик от Chanel: Stylo Eyeshadow in No.177 Rose Petale

20/08/2016

Сенки на стик от Chanel: Stylo Eyeshadow in No.177 Rose Petale

Преди доста време си купих Stylo Eyeshadow  на Chanel,  в цвят 177 Rose Petale, но по една или друга причина все не стигам да ви разкажа за нея. Днес, вдъхновена от моята приятелка Алекс (или както е по-известна в приятелските ни среди Coco Fo), дойде ред и на този пост. И докато причините да си купя Rose Petale се кореняха в това че продуктът е лимитирана версия  за 2016 и е розов на цвят, то причините вече трети ден да посягам него, е че  изключително много ми харесва – той е лесен за нанасяне, а стои невероятно изискано.

Сенки на стик от Chanel: Stylo Eyeshadow in No.177 Rose Petale

Stylo Eyeshadow in No.177 Rose Petale

е почти бебешко розово, но със студен подтон и металически завършек. Сенките са с отлична пигментация, средна покривност, но позволяват надграждане и с два-три слоя може да бъде постигнато пълно покритие. Това за първите ми сенки под удобната форма на стик, който се завърта и продуктът излиза и се прибира като молив. Изключително много ми допада и формулата: при допир с кожата продуктът се разстила с лекота, като отставя върху клепача приятно, хладно усещане и свежест.

Сенки на стик от Chanel: Stylo Eyeshadow in No.177 Rose Petale

Разбира се, че нанасянето с плоска четка също е възможно – то е по-прецизно и с него се постига по-висока степен на покривност, отколкото директно със стика, но пък се губи именно разхлаждащото усещане. Т.к. имам богат опит (и колекция) от течни сенки и знам, че те са идеалния заместител на базата за сенки, реших да опитам и Stylo Eyeshadow  като база. Бях сигурна, че опитът ми ще е успешен, т.к продуктът е разработен на водна основа, предназначен е и за самостоятелна употреба и нанасянето на прахообразен продукт върху него, със сигурност би удължило живота и. Бях права. Ако нанесени сами сенките издържат върху клепачите ми около шест часа преди да започнат да се набират, то използвани като база, не помръднаха цели дванадесет и дори тогава бяха като току що нанесени. Много ясно си спомням този ден на проба, защото сам по себе си беше дълъг ден и с почуда установих преди да сваля грима си, че сенките ми не се бяха набрали изобщо. Сложени като база, те правят завършекът на всеки продукт, нанесен над тях, сатенено блестящ, а това е ефект, който обожавам.

Сенки на стик от Chanel: Stylo Eyeshadow in No.177 Rose Petale

В заключение, изключително съм доволна от покупката на Chanel Stylo Eyeshadow именно в цвят Rose Petale и това се оказа страхотен летен продукт. Именно този цвят, като по-пастелен, стои изключително хомогенно и еднакво. Всъщност, една от причините да избягвам покупката на сенки от Stylo Eyeshadows до сега (все пак Chanel  пуснаха първите си цветове още през 2015 в колекцията Mediteranee),  беше факта, че бях изпробвала тъмни цветове – лилаво и синьо, които въпреки че се разнасяха гладко и равномерно, на клепача винаги стояха неравни. С новите лимитирани цветове на 2016, този проблем е изчистен.

Stylo Eyeshadow закупих от Sephora за 58 лева.

Сенки на стик от Chanel: Stylo Eyeshadow in No.177 Rose Petale