Палитра за вежди от Clarins: Kit Sourcils Pro Perfect Eyes & Brows Palette

15/03/2016

Clarins

Темата за веждите, за мен, както и за творческата ми половинка, е болезнена. За мен е по-болезнена от колкото за нея, т.к като типичното чедо на деветдесетте години, аз скубех веждите си до образуване на една тънка, на границата с плешивостта ивица от вежда. Това продължи почти десетилетие, когато преди около две години, започнах да си пускам веждите и разбрах, че винаги ще имам места, на които просто няма да пораснат косъмчета. Звучи като тъжна приказка, но осъзнаването, че по-плътните вежди ни правят да изглеждаме по-млади и по-красиви, положи и началото на моето лутане из света на продуктите за вежди, които да запълнят „дупчиците“. В това дълго търсене, някои продукти се оказаха по-успешни от други, но аспирацията ми да намеря перфектния продукт за вежди всеки път ме кара да купувам още и още продукти. Това се случи и на скоро – погледът ми попадна на един продукт на Clarins, който идва с обещанието да е доста всеобхватен на всички нива и етапи по оформяне на перфектните вежди.

Палитра за вежди от Clarins: Kit Sourcils Pro Perfect Eyes & Brows Palette

Kit Sourcils Pro Perfect Eyes & Brows Palette представлява палитра с три нюанса сенки за вежди – за чернокоси, брюнетки и блондинки, прозрачен восък и бледо розова сянка за зоната под веждата. Отделно, има включени три малки инструмента: пинсета, двустранен апликатор с четка за вежди и гъбичка и четка за разресване тип spoolie. Всичко това идва в компактна кутийка, която е идеална за пътуване.

Палитра за вежди от Clarins: Kit Sourcils Pro Perfect Eyes & Brows Palette

Въпреки, че първоначално ми изглеждаше, че наистина имам всичко необходимо, за да извая веждите мечта, когато започнах да си играя с продукта, се оказа, че не всичко е толкова хубаво, колкото изглежда. Първото ми разочарование беше, че мини-инструментите всъщност са прекалено малки и неудобни за използване. Оказаха се още по-неудобни за дългият ми маникюр – те буквално се губеха в ръцете ми. Така стигнах до комичната ситуация /в ляво/, която дава реална представа за удобството при използването на инструментчетата. За на път – може би, но не и за у дома!

Относно сенките за вежди – като качество, мога да кажа, че са доста приятни. Меки са, буквално сатенени на допир, разнасят се и се блендират лесно и най-важното тоналностите, в които идват ги правят подходящи практически за всеки тип кожа и цвят коса. За восъка – нямам забележки и нямам какво да кажа, но за неутрално-розовата боичка за подчетаване под веждата, въпреки, че ми изглеждаше съвършена, се оказа, че като консистенция е доста ронлива, почти тебеширена и за да ми се получи добре, трябва да взимам с четчицата съвсем малко продукт и да го разнасям много внимателно.

Палитра за вежди от Clarins: Kit Sourcils Pro Perfect Eyes & Brows Palette

С този продукт, нашето, категорично не беше любов от пръв поглед. Като започнем с това, че инструментите са напълно безполезни, а получаването на моят нюанс от сенките се оказа предизвикателство. Но мога да кажа, че след много опити, ни се получи. Лесно и просто, със спазването на няколко прости правила успях да получа подчетрани, а не нарисувани вежди. Оказа се, че моят нюанс по-скоро е този за блондинки, а този за брюнетки мога да използвам само за придаване форма на веждите. Второто, което научих, е че тъмният нюанс в никакъв случай не трябва да започва от вътрешната част на веждата, напротив – в началото /към носа/ тя трябва да е по-светличка като леко потъмнява в края.

И така, най-тъмната сенка от палитрата за мен остава неизползваема, но я пробвах и става за стандартна сянка за очи при това в много хубаво, топло матово тъмно кафяво. Каква разлика само правят хубавите вежди.