Концентратите на Clarins: Skin Boosters – Energy & Repair

12/12/2017

CLARINS skin boosters

Няма как да не ви се е случвало да си купите крем и да установите, че е ОК, но нещо му липса. На мен ми се случва постоянно, особено с кремовете за нощна грижа. Представете си, че си купувам нов крем. Първата вечер – всичко е наред, възхитена съм. На втория-третия ден, обаче, обикновено ми се иска този крем да имаше още нещо. Именно за това, посрещнах концентратите на Clariнs с много голямо очакване. Използвам ги вече повече от два месеца и вече мога да споделя впечатления за тях.

Clarins Skin Boosters

CLARINS skin boosters 1

представляват серуми, които могат да се добавят към всеки крем, така че да се усили неговия ефект. Иначе казано, това са малки шишенца, с които можем да направим всеки крем „по мярка“, такъв, какъвто на нас ни харесва. Няма да ви лъжа – винаги съм мечтала за кремове и бяла козметика, персонализирани конкретно за моята кожа. Именно за това избрах два от общо трите бустерчета на Clarins. Моите са Booster Energy и Booster Repair. Те са мънички, но обещават да са мощни. Дозировката е от три до пет капчици, към крема. Обожавам опаковката им, с която се работи лесно. Наклонен вертикално, от опаковката течността излиза без проблеми, но не се разлива, когато не се използва. Опаковката е от 30 мл., пластмасова и удобна за пътуване, а цената – 78 лева.. Моите закупих от магазин Douglas. Трите концентрата в момента са намалени в enzo.bg.

CLARINS skin boosters

Clarins Skin Booster Energy

е за изморена и угаснала кожа, независимо от причината. Първото нещо, което забелязах в този продукт беше миризмата – остра, но не и дразнеща. Съставките на този концентрат са обещаващи и наистина се надявах да видя резултат WOW. За съжаление, или очакванията ми бяха много високи, или продукта се оказа неудачен за мен, но резултатите не бяха задоволителни. Концентратът за енергизиране определено донесе озарявано с и жизненост, подхранване на моята кожа, но резултатът е като след маска за лице. Това, което със сигурност мога да потвърдя, че когато използвам Clarins Booster Energy след тежка нощ, в течението на деня, умората се отразява по-малко върху лицето ми. Не ме разбирахте погрешно – продуктът не е лош и дава своите резултати, просто аз очаквах повече.

Clarins Skin Booster Repair

е за възстановяване на кожата след излагане на слънце, вятър и други агресори на околната среда. Този концентрат се оказа много добър за моята кожа. На първо място, той обогатява крема ми и го прави много по-хидратантен. Независимо към кой крем или серум го добавя, а аз го добавям към различни сутрин и вечер, той уплътнява кожата ми и я прави по-здрава. В контекста на моята склонна към зачервявания кожа и широки пори, мога да потвърдя, че този концентрат намалява зачервяванията ми. Той няма отношение към порите ми, но с времето леко заглажда кожата на лицето ми. Особеността на този концентрат е че е малко по-лепкав, поради високото си съдържание на глицерин. Поради тази причина, когато го добавям към сутрешния крем, не слагам повече от две капки.

CLARINS skin boosters

Харесвам идеята за концентрат – добавка, с който да изменям характеристиките на крема, серума, дори и фон дьо тен-а. Лесната употреба на тези бустъри на Clarins е безспорното им предимство. Те не са допълнителна стъпка в грижата за кожата – просто се добавят няколко капки от тях към крема. Бустърите могат да се добавят към различни кремове, което дава много гъвкавост. На мен тези продукти ми допаднаха, но не ги считам за категорична необходимост. Но ако всички козметички продукти бяха с такава приятна опаковка, ако капкомерите дозираха толкова добре и ако всички, козметични продукти се  използваха така лесно – светът щеше да е съвършен.

Споделете и вие опита си с тях!

Maggie