Четка за почистване на лице Clarisonic Mia 2

17/03/2016

Четка за почистване на лице Clarisonic Mia 2

След поста ми за пяната за измиване на лице на LÓccitane, където споменах, че я използвам с Clarisonic, получих толкова много съобщения с въпроси за уреда, че реших да направя този пост, в който да разкажа впечатленията ми от него. В предвид на това, че в интернет прстранството мненията за него са крайно противоречиви, ще се опитам да бъда обективна, но имайте в предвид, че това, че уредът работи при мен, не означава, че това е неговият единствен ефект. Той има много положителни, но и отрицателни страни, които не са без значение. Като за начало ще споделя, че имам нормална до смесена кожа с няколко основни проблема: често ми излизат пъпки, неравности по кожата и също така имам широки пори. Така както го казвам това, трябва да отбележа и че вторият проблем, от както ползвам  Clarisonic изчезна, третият – е видимо по-не видим, а първият се появява все по-рядко и минава много по-бързо. Но нека да започнем подред.

Какво е Clarisonic

Четка за почистване на лице Clarisonic Mia 2

Clarisonic представлява система за почистване на лице, която прониква дълбоко в кожата, премахва нечистотиите, бактериите, токсините и всичко натрупано в порите. Процедурата отнема точно една минута – по 20 секунди на челото и брадичката и носа, и по 10 секунди на всяка буза. Машинката индикира с трептене кога трябва да се смени зоната. Clarisonic  е съставен от тяло и четка, като четката /която е консуматив, подменящ се на всеки три месеца/, може да варира според типа кожа. Обещанията са, че Clarisonic почиства лицто 6 пъти по-добре от ръцете и почистващ продукт, увеличава усвояването на витамин С с до 61%, спомага за подобряването на еластичността на кожата, нейната гладкост и текстура, като я прави по-мека.

Четка за почистване на лице Clarisonic Mia 2

След включване на Clarisonic в дневната рутина, предупреждават, че е възможна появата на пъпки поради „изчистването“ на кожата и излизане на нечистотиите на повърхността, но след около 2 седмици всичко това този първоначален дискомфорт . Аз използвам Clarisonic вече година и половина, опитвала съм го само с четките чувствителна и деликатна кожа, като от почти самото начало го използвам два пъти на ден – сутрин и вечер с измиващ продукт според нуждата и настроението. Уредът има две скорости на въртене на четката, които сменям, отново според нуждите и настроението. Формата на Clarisonic е на пясъчен часовник и е изключително удобен за държане и използване. Голямото предимство на Clarisonic пред други сходни уреди е неговата пълна водоустойчивост – до там, че може да се използва и под душа. За мен едно от най-впечатляващите неща е начинът, по който се зарежда – зарядното полепя за него с магнит. Четката е бяла, измива се лесно, след като се констатира количеството мръсотийка или грим, останало по нея. Батерията издържа между 15 и 20 измивания, а всяко зареждане трае 12 часа, освен първото, което препоръчително е цяло денонощие.

Как се използва Clarisonic

Четка за почистване на лице Clarisonic Mia 2

Използвам го винаги след като съм премахнала очния грим напълно и до някъде основата за грим. Обикновено намокрям лицето си с топла вода, за да го подготвя за почистване, а върху мократа четка на Clarisonic поставям почистващ продукт. Движенията са кръгови и без натиск, четката започва да вибрира, а аз започвам да я движа сравнително бързо. След приключване на цикъла, масажирам и изплаквам каквото е останало от измиващия продукт и изплаквам четката под течаща вода. Всичко, с измиването, отнема не повече от минута и половина. Допълнителен бонус е това, че четката се разглобява /на снимката по-горе/, и така става по-малка и с нея да могат да се обработват по-малки участъци или конкретни участъци на по-висока скорост.

Положителните му страни

Ефектът от използването му при мен дойде бързо. Една седмица след употреба порите на лицето ми видимо се свиха, а кожата ми беше по-светла и по-гладка. Двадесетина дена след употреба спряха да се появяват черни точки и и до днес такива виждам по лицето си много рядко. Имах и неравности по лицето, които много ме дразнеха, защото понякога се виждаха и под фон дьо тена – те бяха най-упорити и изчезнаха най-трудно. Пъпки започнаха да ми излизат много по-рядко /и то в определени дни от месеца/ и да минават много по-бързо, защото винаги ги третирам много упорито както с Clarisonic, така и с други средства. Като резултат и гримът ми се започна да се нанася по-гладко. При мен моментът на „чистене на кожата“ така и не се появи. Спомням си, че ми излязоха две странни пъпки около две седмици след употребата на уреда, но не бих могла да потвърдя, че те със сигурност бяха от него. За целите на този пост, премахнах грима с десмакиянт и след това с измиващ продукт и вода. Това, което е на снимката по-долу е след като (си мислех, че съм) премахнала грима от лицето си.

Четка за почистване на лице Clarisonic Mia 2

Ето ги и отрицателните

Разбира се, в толкова хубаво, не може и да няма нещо, което не ми допадна. А нещата, които не харесвам в Clarisonic са повече от едно. Според мен, втората скорост е доста агресивна и аз я ползвам рядко. С Clarisonic не може да се използва пилинг или какъвто и да е измиващ продукт с абразив, т.к това би го повредило, а и би нарушило целостта на горния слой на кожата. Третият негатив е, че за поддържане на доброто ниво на кожата, се изисква ежедневно постоянство. Спирането на употребата на Clarisonic връща кожата на предходното и ниво. Друг негатив – но не от първа ръка – виждала съм и съм чувала потресаващи истории от четката за широки пори, така че нейният успех е силно под въпрос. И не на последно място е цената. Моят си го купих от Douglas за 330 лева. Всеки път, когато ходя до там за четка или по друг повод, се заглеждам и въпреки че може да има промоционален Clarisonic в интересен цвят или с интересна шарка, цената му не съм я видяла под 290 лева. Цената на четката, която е консуматив и подлежи на подмяна на всеки три месеца или при нужда, когато заприлича на износена четка за зъби, е около 50 лева.

Няколко съвета

За тези от вас, които вече имат Clarisonic, но не са започнали с употребата му, бих казала, че трябва да отделите време да намерите честотата на употреба, с която се чувствате най-добре. В началото за мен два пъти на ден беше не мислимо, но в момента не мога да си представя, че сутрин няма да се измия с него. Започнете с четката за чувствителна кожа – самата машинка идва с нея. След като свикнете с нея, може да експериментирате. Измиващият продукт на Clarisonic на мен не ми допадна и ми отне време докато намеря подходящия. Някои измиващи продукти няма да ги чувствате добре и ще имате чувството, че от тях четката като че  се „задавя“. Аз лично използвам измиващи пяни.

И онова, което няма да ви кажат в магазина

С използването на Clarisonic виждам, че животът му на батерията определено намалява. В началото го зареждах веднъж на петнадесет дена при употреба два пъти на ден, в момента го зареждам средно веднъж на всеки десет. Разбира се, че очаквах уреда да има някакво износване, но такова за година и половина ми се вижда малко повече. Вторият проблем е, че не всяка вода става за използване с Clarisonic. Правилото е, че уредът може да се използва с чиста вода от чешмата, но първият път когато пътувах, се измих с вода, която очевидно не беше тази в къщи, но беше питейна и ми излязоха ситни пъпчици. Това се повтори следващите няколко пъти, докато на последната почивка използвах минерална вода от бутилка. Изводът е, че или кожата привиква към определена структура на водата или не всяка вода е годна за дълбоко проникване в кожата. Което и да е от двете – това е неприятен факт. И третата ми тайна е – винаги след използване, отделяйте четката от тялото и оставяйте машинката да изсъхне отделно. Под четката мястото е непроветливо и може да се почисти само след разглабяне. Винаги, когато съм забравила четката на машинката върху нея, след това има насъбрана влага, която е удачна среда за развитие на микроби.

В заключение

Страшни истории за последици от Clarisonic съм гледала само в Интернет – хората от близкото ми обкръжение – майка ми и сестра ми – са много доволни от машинката. А тя промени кожата ми към добро толкова много, че считам че всяка стотинка, която съм похарчила за нея и всяка, която предстои да похарча, си заслужава. За това на въпросът, който много от вас ми зададоха, дали Clarisonic си заслужава цената – категорично бих изкрещяла „Да“, защото смятам, че е неизменна част от ежедневното почистване на лицето.