Новата четка за почистване на лице на Clarisonic: Smart Profile Sonic Brush

04/10/2016

За моята Mia 2 ви разказах преди доста време и знаете колко съм доволна и как не мога да живея без нея. Тя все още работи безупречно, но интересът ми към технологията на Clarisonic ме кара да следя повечето, да не кажа всички, продукти, разновидности и вариации на машинките не само на тази марка, но и на преките конкуренти: Philips VisaPure, Remington FC1000 Reveal, Braun SE810 Face, LR Zeitgard Cleansing System. Отдавна обмислях покупка на Clarisonic: Smart Profile, но в същото време исках да взема информирано решение спрямо останалите съществуващи алтернативи. Проучвах доста и изпробвах емпирично горните четки (ако искате мога да разкажа коя четка надрасква сиренето, размърдва водата, почиства очната линия и как, защото всичко това опитах):  Philips VisaPure за мен представлява качествен избор на добра цена, но с доста ограничени възможности, четките на Remington и Braun са един добър компромис между цена и качество, а LR Zeitgard Cleansing System не покрива изобщо показателите качество и цена. Така отново се върнах към Clarisonic и новият Smart Profile, който обединява в едно всички машинки с марката Clarisonic, разработвани до сега и за мен представлява един наистина луксозен продукт в дневната рутина.

clarisonic-profile-box

Новото при Smart Profile е, че това е първата машинка, която обединява грижата за лице-тяло-стъпала в един уред. В комплекта идват и две глави – Dynamic Smart Brush Head за лице и Turbo Body Brush за тяло. Докато в американския вариант на продукта, в комплекта са включени и стойка за сушене, то в този за Европа – такава няма. Но за това пък, при покупката на уреда в Douglas ми подариха и главата за крака. В комплекта има и два гела – за лице Clarisonic’s Refining Gel Cleanser и пилинга за тяло Skin Polish, който реално е излишен в предвид наличие на главата за тяло, но пък ухае страхотно и определено си го ползвам. И докато техническите характеристики са публично достъпни (и обобщени на самата кутия), искам да ви разкажа за преживяването и впечатленията ми от ползването на този уред.

fotorcreated

Разбира се, първо и основно – лицето. Smart Profile Sonic Brush обещава 11 пъти по-добро почистване на лицето, отколкото само с ръце и без механична намеса. Разбира се, няма как да тестваме точно това твърдение, но новата система позволява много повече гъвкавост в употребата на машинката: освен познатия 60 секунден режим, който автоматично намалява интензитета при почистване на бузите, при почистване и при нужда на по-голяма скорост на вибриране, във всеки един момент може да се включи „турбо“ режима. Също така, стандартното почистване има четири степени, според предназначението и най-вече моментното състояние на кожата. За мен тази опция е много ценна, защото с Mia 2 имах сутрини, при които кожата ми беше в настроения за по-лека намеса. При  степените Makeup Removal и Professional са също в повечето случаи прекалено агресивни за моята кожа, но са много адекватно решение при необходимост от премахване на тежък, водоустойчив грим и слънцезащитен фактор.

fotorcreated2

Функцията и съответно главата за почистване на тяло – Turbo Body Brush не очаквах да ме впечатли, вероятно защото до този момент съм използвала Clarisonic единствено и само за лицето. Тази четка е по-голяма и по-твърда и премахва чудесно мъртвата кожа от тялото. Аз лично я използвам веднъж в седмицата, най-вече преди да нанеса продукта за изкуствен тен и мога категорично да заявя, че същия се разнася много по-равномерно и лесно. Съвсем скоро ще спра да нанасям изкуствен тен, защото есента видимо настъпи, но категорично ще използвам тази функция. Интензитетът на работа се усилва в режим „Турбо“ и за мен това увеличава многократно масажиращото действие на уреда.

fotorcreated3

Главата, обаче, която определено приятно ме изненада е Pedi Wet/Dry Buffing Grush Head. Нейните реснички са още по-твърди от тези на четката за тяло и се редуват по-дълги с по-къси. Главата може да се използва както под вода, така и на сухо и за моя най-голяма изненада – премахва загрубялата, мъртва кожа. Очаквах самата машинка „да се задъха“ и да няма достатъчно сила да завърти главата (както например се случва дори и с най-скъпата пила на Dr Scholl), но опасенията ми бяха неоправдани. След употреба, стъпалата ми са много по-меки, кремът за крака попива мигновено и в същото време кожата не е наранена като след изпилване с пила. Също така, масажиращия ефект върху стъпалата е забележителен.

fotorcreated5

По наследство (и по принуда) имам свое виждане за техническото представяне на един продукт и Clarisonic Profile покрива и най-високите ми изисквания. Батерията издържа много дълго (чувствително по-дълго от тази на Mia 2) и има светлинен сигнал, който предупреждава, че е време за заряд. За мен това е много ценно, защото ми спестява разочарованието да се прибера вечер и да открия че нямам батерия в устройството. Mia 2 също даваше индикации за край на батерията, но те често оставаха незабелязани от мен. Разбира се, отново имаме пълната водоустйчивост, магнитното зареждане (което страшно ми харесва). Новото при зареждането е че то е посредством USB кабел, който може да се свърже и към компютър – една изключително IPhone характеристика.

Clarisonic Smart Profile закупих от Douglas за цена от 511 лева и смея да твърдя, че това е най-добрата ми покупка за тази година. Няма нещо, което да не харесвам около тази машинка, чиито възможности преоткривам с всеки изминат ден и това е уредът, който промени цялата ми рутина по почистване на лицето, а сега и тялото. Инвестицията не е малка, но улеснението, което уредчето предоставя и времето, което ми пести – е несравнимо. И ако има едно нещо, което бих препоръчала с две ръце и на всички, това е Clarisonic Smart Profile.