Скулптуриращ стик от Clinique: Chubby Stick

08/04/2016

Скулптуриращ стик от Clinique: Chubby Stick

Вероятно вече знаете, но аз съм голям фен на контурирането и точно тази техника при мен дава страхотни резултати. Под една или друга форма, бих казала, че го използвам ежедневно и сега, с настъпването на пролетта, когато погледът ми попадна на Chubby Stick на Clinique, искрено се развълнувах. Като цяло вярвам, че кремообразните продукти застават по-естествено на кожата и за мен определено са по-лесни за използване от прахообразните им събратя.

Скулптуриращ стик от Clinique: Chubby Stick

Clinique Chubby Stick

представлява контуриращ стик, който излиза и се прибира със завъртане. Като текстура е много мек и кремообразен и се разнася лесно – както с четка така и с пръсти. Продуктът позволява надграждане до достигане на желания резултат, но спокойно може да се използва и като загадка за бронзов загар. Като всеки кремообразен продукт, след нанасяне аз лично го фиксирам, но това съвсем не е  задължително, особено за по-сухите кожи. Като издръжливост – бих казала доволно много. Идеален е за контуриране както под скулите, така и на носа и бих казала, че определено съм впечатлена.

Скулптуриращ стик от Clinique: Chubby Stick

 

Скулптуриращ стик от Clinique: Chubby StickКакто виждате, с Chubby Stick всичко е много лесно – просто нарисувах една линия под скулата и прокарах стика на местата, където обичам да изграждам сенки. Първият път,когатого направих, определено се стреснах и направо ми идваше да изкрещя „Та това е прекалено тъмно за мен и къде съм бляла докато съм го тествала в магазина?!?“ Но след като взех четката и го разнесох, нещата изглеждаха определено по-добре. Все пак няма как Clinique да създадат продукт, който поне цветово да не допада на по-голямата част от човечеството. И бях права. Цветът е  кафеникав, с топъл подтон, което е малко странно за контуриращ стик – те обикновено са със студен такъв.

Скулптуриращ стик от Clinique: Chubby Stick

За по-светлите кожи като моята, нюансът на Chubby Stick е идеален – той потъмнява кожата равномерно, без да изглежда мръсно. Не смятам обаче, че цветът би бил удачен за кожи със студен подтон, т.к е прекалено топъл като цвят. Също така, бих предпочела, самият връх на стика да е доста по-тънък – това би улеснило контурирането на носа, както и би увеличило прецизността на нанасяне. Chubby Stick е идеален за леко, естествено контуриране, но ако сте фенове на ясно дефинираното такова (тип Instagram) – няма да ви се получи. Но като цяло това е един много добър продукт, лесен за употреба, преносим при пътуване, който  аз определено препоръчвам за бързи и ежедневни прояви.

Chubby Stick идва и в по-светъл тон, в същия формат за хайлайтър, който не закупих, т.к колекцията ми от хайлайтъри е вече доста обширна. Но двата стика, на цена от 58 лева всеки, са доста добра комбинация.

Вижте още:

Сенки от Clinique: Lid Pop Eyeshadow

Clinique – Pep-Start Eye Cream