Clinique Fresh Pressed Daily Booster with Pure Vitamin C

19/07/2017

Clinique Fresh Pressed Daily Booster with Pure Vitamin C

Днес ще ви разкажа впечатленията ми от Fresh Pressed Daily Booster with Pure Vitamin C на Clinique и дали този продукт остави кожата ми сияйна, както обеща.

Като цяло съм обсебена от витамин С като съставка в козметиката ми за грижа. Добрите козметични продукти, които съдържат тази съставка, обикновено са доста скъпи и въпреки че още се просълзявам когато ги купувам, съм се примирила с това. Бях скептично настроена  към Fresh Pressed Daily Booster with Pure Vitamin C. Но и бях много любопитна и ми се искаше да изпробвам седем дневното му предизвикателство. Clinique  са разработили две версии на този продукт и в момента в който видях цената му, разбрах защо. Пълният комплект струва 156 лева и би трябвало да ми стигне за 4 седмици. Продуктът е наличен и в опаковка за една седмица, която не успях да открия в бутика на Clinique и Estee Lauder в Сердика център, от където го закупих.

Първоначчалното ми отношение към продукта беше изявено скептично. Първо, много е трудно резултат от козметика да бъде видим след седем дена. Второ, продуктът съдържа само 10% витамин С, което в никакъв случай не е ниско, но е на половината от последния ми серум с витамин С, който приключих. Може би поради ниските очаквания, той не ме разочарова и мога да го определя, като един добър продукт. Или поне като идея.

Опаковка и използване

Clinique Fresh Pressed Daily Booster with Pure Vitamin C 3

Опаковката е пластмасова и непрозрачна. Тя прилича на тубичка и завършва с диспенсър под формата на дебела спринцовка. От другата страна на тубичката има фолио, което следва да се премахне преди употреба. Под фолиото има оранжево копче, което трябва да се натисне два пъти, за да активира капсулата. Това, което реално се случва, е че с натискане на копчето се освобождава витамин С на прах, който се смесва със серум. Всичко е готово за използване след около 15 минути. Опаковката като цяло предпазва продукта от въздух и слънце и го подържа свеж и следователно – по ефективен. Като цяло обаче, тя е с прекално много пластмаса, Както и ако не са графичките означение на листовката за употреба, тя ще ви се стори  прекалено сложна.

Clinique Fresh Pressed Daily Booster with Pure Vitamin C 4

Дозирането на този продукт за мен се оказа сериозно предизвикателство. Знаех, че една опаковка трябва да ми стигне за една седмица, но когато продуктът в нея свърши на третия ден се зачетох в листовката. Оказа се, че той се използва като добавка към хидратантния крем, а не замества серума както аз си мислех в началото. Това обаче не е най-лошото. Според указанята, трябва да добавя две капки към ежедневния ми крем сутрин и вечер. Тук мога само да кажа, че аз нямам идея как да дозирам две капки с тази тромава система. Също така не ми стана ясно колко трябва да са големи капките. Въпреки, че подхождам хумуристично, този момент не ми е особено забавен. В нито един момент не разбрах дали съм добавила достатъчно или недостатъчно количество в хидратантния ми крем.

Clinique Fresh Pressed Daily Booster with Pure Vitamin C 5

Формула и резултати

Формулата на продукта лесно се смесва с хидратантния крем. Тя е доста лека, не е мазна и няма натрапчива миризма. Освен витамин С, в този продукт има и редица други благоприятни за кожата съставки. Fresh Pressed Daily Booster with Pure Vitamin C има благоприятно влияние върху кожата ми като категорично я прави по-мека и по-гладка. Резултатите от това забелязах още на втория-третия ден след като започнах неговата употреба. В този смисъл, продуктът до някъде изпълнява дадените си обещания. След като приключих четирите опаковкаи, обаче, нямах забележимо подобрение в посока изравняване на тена на кожата. Не мога да потвърдя и че тя беше по-опъната или пък, че фините ми линии бяха по-малко видими.

За съжаление се оказах права. Въпреки, че Fresh Pressed Daily Booster with Pure Vitamin C не е лош продукт, той оправда скептицизма ми. Продуктът е приятен за ежедневна употреба и ще допадне на тези от вас, които могат да преглътнат цената му. Не считам, че той ще промени живота и състоянието на кожата на когото и да е. Резултатите от него са бързи, приятни, но не особено значителни и за съжаление за мен не си заслужават инвестицията.

В заключение държа да отбележа, че аз обожавам продуктите на Clinique. Познавам ги от много години и те винаги са ме впечатлявали с простота и ефикастност. За мен на Fresh Pressed Daily Booster with Pure Vitamin C му липсват именно тези две неща, с които аз идентифицирам марката. Ще се радвам да прочета в коментар за вашите резултати от този иначе добър по замисл продукт. На вас допадна ли ви?

Вижте още:

Скулптуриращ стик от Clinique: Chubby Stick

Сенки от Clinique: Lid Pop Eyeshadow

Clinique  Pep-Start Eye Cream

Мулти маска