Сенки от Clinique: Lid Pop Eyeshadow

29/03/2016

Сенки от Clinique: Lid Pop Eyeshadow

Lid Pop са моно сенките от пролетната колекция на Clinique, която съдържа общо осем цвята. Спомням си когато Clinique ги обявиха на сайта си в първите дни на януари, но някак си тогава не им обърнах особено внимание. Не ме грабнаха нито с дизайна си, нито с обещанията за копринено нежни, дълготрайни сенки за цветен лук без прах. Казваха, че се разнасят лесно и се надграждат до желаното ниво на цветова интензивност, а в същото време са нежни и не дразнят очите. Препоръките на разработчиците бяха, че с тях могат да се постигнат интересни комбинации с блендиране , разнасяне, смесване на цветовете. Нищо особено, защото това са очакванията ни към всички сенки за очи, нали така?Бях ги позабравила, докато миналата седмица не ги видях в магазина на Estee Lauder, подредени и осемте, в комбинация с ружове и хайлайтърчета от същата серия. Докато ги пробвах и разнасях в магазина, вече бях убедена, че трябва да имам поне два цвята, с които да си поиграя. За 2 грама продукт, цената им е 36 лева за бройка и до началото на май ще се предлагат ексклузивно само в Estee Lauder.

Сенки от Clinique: Lid Pop Eyeshadow

Опаковката е приятна и въпреки, че е пластмасова, не изглежда евтина, т.к е чувствително по-дебела. Цветенцето, отпечатано в сенките е много сладко и пролетно, а цветовете – изглеждат страхотни. Направи ми впечатление, че текстурата на всеки цвят е различна, но като цяло е мека, а самата консистенция е малко по-ронлива и прашяща се, от това, което ми харесва. Цветовете в кутийката изглеждат много интензивни, но в момента, в който се нанесат застават като полу-розрачни и е необходимо сериозно надграждане и блендиране, но пък след това ефектът определено си заслужава. Сенките се размесват много лесно и добре и мога да потвърдя, че играта с цветовете може да бъде изведена до висота при смесването на два или повече цвята.

Сенки от Clinique: Lid Pop Eyeshadow

Избрах си Surf Pop и Willow Pop, защото ми се видяха най-интересните нюанси, а и такива почти нямам. Surf Pop е онова, леко угаснало, носталгично синьо, което е толкова модерно в момента и което обожавам. То е със силно изразени студени подтонове, лъскав сатенен завършек. Цветът надгражда малко по-трудно и е много ронлив. Willow Pop е средно тъмно кафяво, с маслинени оттенъци, силно изразени подтонове. Това беше може би и най-силно пигментираната сянка в тази колекция от всички, които аз пробвах. Той е леко прашлив се, но като консистенция е много по-лесен за работа от Surf Pop. И двата свята, обаче, на дневна светлина нямат очакваната пигментация – сатенено-блестящи са, но покривността им е силно разочароваща.

Сенки от Clinique: Lid Pop Eyeshadow

Износването върху клепачите при този продукт е малко странно. Представете си че вземете мокра четка и нанесете сенки. В този момент те застават на кожата много силни, често блестящи. След известно време започват да изсъхват и съответно избледняват до стандартните си нива. Точно такова е износването при Lid Pop – с дълготрайност не повече от шест часа при мен, след втория час те започнаха да избледняват, докато накрая сякаш просто угаснаха. Нанасянето им с праймър е задължително, но дори и той не помага нито за издръжливостта нито за подобряване на наситеността на цвета при нанасяне. И да, това е малко (повече) разочароващо. По-долу в дясно е завършекът при нанасяне, и в ляво – след два часа.

Сенки от Clinique: Lid Pop Eyeshadow

Lid Pop би харесал на тези от вас, които търсят загадка за цвят, прозрачният и нежен нюанс, лесното нанасяне и нямат претенции относно дълготрайността на завършека. Те няма да допаднат на момичетата, които търсят силни, ярки цветове и непрозрачният завършек. За мен това са прекрасни цветове, които ще търся начин да задържа по-дълго върху клепачите си и които много харесвам в комбинация (снимките по-долу). Но ако трябва да съм честна, Lid Pop ме оставиха с много противоречиви убеждения и ще се радвам да чуя мнения, ако някоя от вас също има впечатления. Та, момичета?

Сенки от Clinique: Lid Pop Eyeshadow

Сенки от Clinique: Lid Pop Eyeshadow