Маска за лице от Clinique: Pep-Start Double Purifying Mask

26/03/2018

Много харесвам бързите маски за лице, защото мога да ги използвам сутрин, преди работа. Именно с това ме спечели Pep-Start Double Purifying Mask на Clinique. Като цяло харесвам Pep-Start серията на марката, въпреки че последната ми покупка – Clinique Fresh Pressed Daily Booster with Pure Vitamin C не се превърна в любим продукт. Именно за това продължавам да експериментирам с продукти от серията – намирам я особено подходяща за по-младите кожи, а и определено е достъпна.

Clinique Pep-Start Double Purifying Mask

е много интересен продукт. Опаковката му е стандартна пластмасова тубичка, която завършва с удобен дозатор. Самият продукт е розов на цвят и с гелобразна консистенция. След досег с кожата, той започва бързо да се превръща в ситни мехурчета пяна, които лека по лека обхващат всички участъци от лицето. Времето на действие е две минути и след това се отмива. Маската трябва да почисти кожата, да я хидратира и освежи.

Моят поглед върху този продукт започва с това, че не съм сигурна, защо той се нарича маска. Продуктът е разработен на принципа на пяната с мигновено (две минути) действие и аз го приемам по-скоро като измиващ/почистващ продукт. От която и категория да спада, обаче, Pep-Start Double Purifying Mask, за мен е много забавен. В момента, в който розовият гел започне да се разпенва, усещам едно много леко гъделичкане. В крайна сметка, грижата за кожата няма нужда да е винаги предвидима и скучна. Продуктът не съдържа парфюми, които напоследък много дразнят кожата ми.

Ето и как малките мехурчета се появяват малко по малко, в рамките на минутка.

След отмиване на Pep-Start Double Purifying Mask, кожата ми е почистена – осезаемо и видимо, а тенът ми е избистрен. На места я усещам съвсем леко суха и опъната, но за мен това е очаквано за разпенващ се продукт. Кожата ми в никакъв случай не е прекалено суха, както е след измиване с други пяни за лице. Тя е гладка, но като изключим това, продуктът няма отношение към размерът на порите ми и изравняването на тена.

Цената на Pep-Start Double Purifying Mask на Clinique е 63 лева и аз го закупих от бутика на Clinique и Estee Lauder в Сердика Център. И въпреки, че едва ли бих го закупила отново, на мен този продукт ми допадна.

Maggie