Clinique – Pep-Start Eye Cream

22/02/2016

Clinique Pep-Start Eye Cream околоочен крем

Clinique Pep-Start Eye Cream е една от последните ми покупки. Отношението ми към продуктите на Clinique е доста противоречиво – техните продукти или много ги харесвам, или изобщо не ми допадат. Като цяло имам сериозен опит с марката и рядко избирам техен продукт, когато имам по-убедителна алтернатива. При последната ми разходка в магазинът на Beauty Zone беше след като изгребах до дъно It’s Potent на Benefit. В предвид на факта, че няма от къде да си го купя, ми се наложи да търся негова алтернатива. Не търсех околоочен крем за ежедневна грижа. Такъв имам и не го сменям за нищо на света. Търсех онова кремче, с което през деня мога да освежа околоочната зона, така че да не я усещам суха. С едно изискване -продуктът да не нарушава вида на гримът ми.

Така реших да дам шанс на един нов продукт на Clinique – Pep-Start Eye Cream.

 На пръв поглед, той изглеждаше идеален – малка опаковка, лесен и хигиеничен за нанасяне, хидратантен и лек. Нямаше тестер, така че общо взето го взех на сляпо, за цена от 49 лева.

Clinique Pep-Start Eye Cream околоочен крем

Продуктът е в стандартна пластмасова опаковка, съдържа 15 мл. продукт, има пластмасова капачка и накрайник, който като се издърпа, освобождава продукт, а след това се затваря, което предотвъртява разливането на продукт. Мога да кажа, че опаковката го прави достатъчно лесен и хигиеничен за използване „на крак“. Може би, вместо пластмасовия апликатор, бих искала да видя метален такъв, защото според мен това би засилило охлаждащия ефект, но вероятно металният roll-on не е сред концепцията на Clinique.

Clinique Pep-Start Eye Cream околоочен крем

Като консистенция,

кремчето е леко, бяло, разнася се лесно и попива бързо. Определено създава усещане за свежест, като намалява торбичките под очите и избистря тена. Ефектът е мигновен, но не продължава прекалено дълго. Аз лично имам нужда от повторно намазване след 3-4 часа пред монитора. Нанесено върху грима, поставен сутринта, леко втечнява коректорът, насъбран във фините линии и позволява той да бъде отново разнесен. Разбира се, отнема 2-3 часа, за да се настани удобно там, но това се дължи на факта, че все още не съм открила коректор, който да не се събира и започвам да мисля, че такъв няма.

Не мисля, че Pep-Start Eye Cream е крем подходящ за основна ежедневна грижа, особено за по-зрели кожи, но бих му поставила доста висока оценка като ежедневно хидратантно кремче поради комфорта, който дава. Така че, момичета, определено го препоръчвам.