Парфюмът Coccobello by Heeley – една специална лична история

01/10/2016

Coccobello by Heeley
Много ми е трудно да опиша колко много желаех да се докосна до този парфюм. Открих го съвсем случайно, ровейки в интернет за нещо друго и  бях мигновено привлечена  от Coccobello на Heeley.  На пръв поглед, скромна и нормална опаковка – прозрачно стъклено флаконче, с бял етикет, нищо особено. Дори може да се зачудите какво пък толкова му намерих, в предвид на това, че пред монитора няма как да усетя аромата му?
Coccobello by Heeley
Името. Вманиачена съм на тема кокос, кокосови продукти и аромати. Разбира се, колкото и да боготворя този аромат, за парфюм, крие риска да е прекалено сладникав и първоначално се замислих, че може и да не е добра идея. Но тогава, реших да разгледам съдържанието – да, съдържа кокос и да, ароматът на кокос е осезаем… но и не съвсем. Сега, когато е мой, мога да потвърдя, че това е много странна, интересна и силно интригуваща интерпретация на класическия кокос.
Този парфюм е цяло ароматно приключение. В началото, се усеща много свеж, плажен аромат, който асоциирам с палмови дръвчета, следобедна разходка покрай морето, когато топлото слънце вече не гори, а гали. Основният аромат на парфюма е кокос, свеж кокос, с примес на морска сол и ванилия. Това е и ароматът, който трайно остава върху кожата – макар и в началото първата нотка е на тази на лекота и свежест, прераства в траен дълбок, леко сладникав провокиращ и много интригуващ аромат. Усещането за лято, плаж и морски вълни се задълбочава, и пренася съзнанието отново на плажа, но не в топъл следобед, а пред морски нощен пейзаж – чувствени аромати и прекрасни морски отражения на светлините от брега.
Coccobello by Heeley
Овен невероятно странен, провокиращ и интригуващ аромат, Coccobello  е преди всичко чист аромат. Обичам аромати, които бързо се улавят, лесно се идентифицират, които се запомнят и асоциират с даден момент, изживяване, история или приключение. Не харесвам категоризацията на парфюми по сезони – обикновено си купувам аромат, а не парфюм за даден сезон. Но ако трябва да определя сезона на този аромат – той е летен…или за да съм още по-почна- аромат за тези, които не искат да приемат, че лятото си отива. По моя преценка е много подходящ за целогодишна употреба, но не не е ежедневен аромат –  той е специален парфюм за специални моменти. За онези мигове, когато искам да оставя следа, когато искам да се почувствам секси или невероятно специална.
Като всички нишови аромати и този е (безбожно) скъп. Имам удоволствието да го притежавам, защото имам една от най-невероятните сестрички на света. Тя ми го подари – просто ей така, вероятно, защото беше вторник. Цената е скромна – 125 Евро, 100 мл, от които имам намерението да боготворя всяка капка. Това е и моята история, с която ще асоциирам този парфюм докато го имам – топъл есенен следобед, в който получих страхотен подарък от страхотен човек.
Coccobello by Heeley
%d1%81%d0%b0%d0%bd%d0%b8

By Sani