Премахването на грима с Guerlain и Crème de beautе

01/12/2015

Черният петък изобщо не беше черен. Съдейки по покупките, които бях планирала и по чудо, успях да реализирам в навалицата, всъщност той беше много бял. Използвах момента на намалението да намаля и инвестицията в един от най-важните ми дневни ритуали – премахването на грима, а той както стана вече  ясно, често е мноооого.

Имам силно чувствителна кожа, особено в около-очната зона и премахването на грима по старомодния начин, с памучен тампон и какъвто и да е продукт, е невъзможно. Или поне не без серия от зачервявания, които след това трябва да лекувам. Преди месеци открих Crème de beaute на любимата ми марка Guerlain и не мисля, че до края на дните си ще заменя този продукт с друг. Това е третата ми опаковка.

GUERLAIN CREME DE BEUTE

Разбира се, както може и да се очаква от Guerlain опаковката е безупречна. Напомня на кремовете на дамите на висшето общество във Франция или поне моите асоциации са точно такива. И както обичам да казвам, красотата е в простите неща, продуктът е в стъклено бурканче с капачка. Всичко останало е просто декорация.

GUERLAIN CREME DE BEUTE

За тези от вас, които нямат идея какво всъщност е това,

Crème de beautе представлява кремче за премахване на грим.

На консистенция и усещане е точно това. Нанася се с ръце, след като извадя необходимото количество с  предназначената за това пипетка. Използва се минимално количество и не е необходимо нанасянето на плътен слой.

GUERLAIN Crème de beautе

Малко повече продукт слагам в зоната на очите, където имам за сваляне понякога дори и водоустойчива спирала. Обикновено изчаквам десетина минути, през които продукта попива в кожата и … към банята, за отмиване. Ако имам много грим, черен молив или спирала, преди да го измия с вода, леко го масажирам върху клепача, докато заприличам на мечка панда и след това, просто го отмивам с вода.

Усещането върху кожата е като след крем, а не като след почистване и това определено много ми допада. Crème de beaute сваля напълно целия грим и за сравнение мога да кажа, че такъв ефект съм постигала само с кокосовото масло, което обаче за да използвам през всички сезони, освен през лятото, трябва преди това да втечня. А и то оставя мазни следи по мивката, а понякога и из цялата баня.  Цената от 120 лева е висока, но за комфорта, който продуктът дава, е напълно заслужена.

Кремът премахва грима, но не почиства кожата основно, като за нанасяне на крем след това. По тази причина идва и следващата ми покупка, също толкова бяла, в същия Черен петък.