DARPHIN: Vitalskin Emulsion Energique Repulpant

17/04/2016

След като останах очарована от серума от същата марка и линия – Darphin – Vitalskin, реших че трябва да пробвам и хидратантния крем към него.  Ако самият серум е идеален, то в комбинация с крема трябва да е още по-идеален нали така? Ами, не, за съжаление, не винаги е така…Не ме разбирайте погрешно, не че кремът е лош, просто не посрещна моите очаквания и нужди.

DARPHIN VITAL SKIN 2

Vitalskin Emulsion Energique Repulpant е представен в тубичка с апликатор и цветът на опаковката е идентичен с този на същинския продукт. Текстурата му е тип емулсия, много лека, нежна, хидратираща (поне на първо усещане) и приятна за нанасяне. И в действителност, след употреба, кожата ми като че се събужда и усмихва! По тази част – нямам никакви забележки. Продуктът е от типа дневен крем и е идеален за нормално-до смесени кожи – точно като моята. Наистина, не добавя допълнително омазняване или утежняване и попива за секунди. Това го прави идеален за база, преди фон дьо тен.

DARPHIN VITAL SKIN CONSISTANCY

Моята критика по-скоро е относно обещанията на продукта, а именно за красива, тонизирана кожа, изпълнени бръчици, силна хидратация, енергизирана и пълна с блясък.

Като енергизираща емулсия бих казала, че се справя чудесно, за секунди кожата придобива този свеж ефект, приятен аромат, лек блясък. Проблемът за мен е хидратацията. И въпреки първоначалното усещане за хидратирана кожа, след около два часа, сякаш „изпих“ крема и лицето ми жадуваше за още. А това … много рядко ми се случва. Vitalskin Emulsion Energique Repulpant  се намира и във вариант за суха до нормална кожа и силно се замислям дали това не би бил по-добър избор за мен, тъй като емулсията определено се оказа недостатъчна.

Емулсията е на цена от 95 лева, но не съм убедена, че си заслужават. В същото време не ми се иска да се впускам в приключението на пробване на вариантът за суха кожа, защото той може да се окаже също толкова неудачен. И за това, имам едничък избор да комбинирам серума, който е страхотен, с моя стандартен хидратантен крем.

By Sani