Decleor: 1000 Grain Body Exfoliator

24/01/2016

На скоро бях в издирване на перфектният пилинг за тяло. Бях решила да опитам нещо различно от стандартният напоследък пилинг Sea Salt на Lush и като цяло бях решила да разчупя рамките на тази марка като първенец в пилингите за тяло. Или поне за мен.

Претенциите към пилинга, който търсех, се свеждаха най-общо до няколко: да не е прекалено ситен, нито прекалено едър, да ухае много добре, по възможност на цитрус (грейпфрута напоследък ми е фаворит) и да е в по-голяма разфасовка, така че да не се налага да купувам след две седмици нов.

2

Рядко спирам пред Decleor в Beauty Zone и този път не съжалих.1000 Grain Body Exfoliator with grapefruit essential oils обещава да ексфолира, изглади и омекоти кожата. Опаковката е от 200 мл.,цената – около 70 лева. И ухае вълшебно. Продуктът променя консистенцията си при досег с водата – в началото – на суха кожа – е пилинг, след това се превръща в олио и най-накрая – в мляко. Това го прави лесен (и интересен) за употреба и отмиване.

4

Резултатите при мен бяха ако не видими, то определено осезаеми. Първо, този пилинг не изсуши кожата ми, а напоследък моята кожа е много капризна и чувствителна, често – направо раздразнителна. Второ, пилингът остави кожата ми гладка и мека, хидратантният ми крем за тяло след него, буквално потъна. Трето, ароматът на захар, примесен с различни плодове, които не мога да идентифицирам по отделно, буквално ме подлуди.

5

6

Мисля, че това е най-добрият пилинг за тяло, който съм ползвала до момента и определено ще продължа да купувам. Кой е вашият любим пилинг?