Dior: Dual Blush Light and Contour

25/01/2017

Dior Dual Blush Light and Contour Stick

Една от най-любимите ми колекции, за която не стигнах да ви разкажа, беше есенната на Dior. Харесах неутралните и цветове и ги намирам едновременно за практични и красиви. Един от тях, марката включи в постоянната си колекция. Това е Dior Dual Blush Light and Contour Stick. Когато става въпрос за контуриране, имам тенденцията да избирам по-тъмни цветове и за това избрах нюанс 002 Medium. 001 Light също би застанал добре на моя тон кожа, но както казах вече – беше въпрос на предпочитание.

Дизайна на Dior Dual Blush Light and Contour Stick

Dior Dual Blush Light and Contour Stick

ми допада. Концепцията за два различни продукта в двата края улеснява нанасянето и прави продукта лесен за пренасяне. Всъщност, това е любимият ми продукт за контуриране, когато пътувам или когато сутрин бързам. Причината е, че с него просто не мога да „омажа“ пейзажа. Когато става въпрос за контуриране, не мога да не призная, че козметичните марки доста ни  разглезиха. Концепцията на Dior в никакъв случай не е уникална, нито първата. Тя наподобява тази на Clinique Chubby Sticks (в различни продукти) и е идентична с тази в контуриращия стик на Nyx. Едва ли съм изключение от всички ви с това, че притежавам много продукти за контуриране. Ако трябва да сме честни, обаче, за контуриране и озаряване, реално имаме нужда от едва два продукт в точния нюанс. Когато купувах Dior Dual Blush Light and Contour Stick се надявах именно на това. Ето и моите впечатления.

Контуриращият нюанс на Dior Dual Blush Light and Contour Stick

Dior Dual Blush Light and Contour Stick

за мен е по-добрия от двата. Той е с кремообразна консистенция и силно пигментиран. Една черта от него, директно върху кожата е напълно достатъчна, за затъмняване на желаната зона. Точно като основите тип стик, тя е изключително лесна за преливане и се разнася като сянка, не остава като черта. Завършекът е кремообразен мат и за мен е перфектния контуриращ нюанс. Може да се използва за скулптуриране на скулите, под брадичката и носа.

Озаряващия нюанс на Dior Dual Blush Light and Contour Stick

Dior Dual Blush Light and Contour Stick

Като цвят на мен много ми напомня на Nars Illuminator в Copacabana, който не притежавам, но съм виждала на живо. Това беше всъщност втората причина да взема стика в нюанс 002 Medium. Като консистенция хайлайтърът е доста по-сух от контуриращия край и се разнася по-трудно. Открих, че той се разнася по-добре след като кожата от долу е хидратирана до блясък. В противен случай продуктът просто стои отгоре и изглежда натрапчиво, като още един слой. При мен стой добре върху скулите, над контура, без да го разнасям прекалено на долу по лицето и очите, защото освен всичко прави порите ми по-видими. Видимостта на порите се скрива, когато върху продукта се нанесе пудра. Не на последно място, той съдържа блестящи частички, които създават празнична визия. За съжаление, те не са достатъчно фини, за да предадат озареност и стоят повече като брокат, от колкото като продукт, улавящ светлината.

Присъдата за Dior Dual Blush Light and Contour Stick

Dior Dual Blush Light and Contour Stick

Продуктът е изключително добър избор за тези, които се опасяват, че могат да прекалят със скулптурирането. Контуриращият продукт се прелива до безкрайност и в един момент имам чувството, че просто изчезва. Той се разнася добре с гъста и плътна четка, с навлажнена гъбичка, дори и с пръсти. Хайлайтърът в Dior Dual Blush Light and Contour Stick. не е от типа, който ще се слее с кожата до невидимост и ще остави след себе си само светлина, но е използваем върху скулите и при определени случаи. Не ме разбирайте погрешно, той не е лош. Просто на фона на набора озаряващи продукти, които излизат всеки ден на пазара, аз лично имам високи очаквания от към консистенцията.

Dior Dual Blush Light and Contour Stick

Ако се заигравате с контуриране по тялото, контуриращата страна на Dior Dual Blush Light and Contour Stick ще ви се стори много удобна. Тъмната и светлата страна на стика стоят много добре нанесени един до друг и върху по-големи пространства (коремче или гърди) стои много добре. Аз лично често се забавлявам като контурирам корема си и с този стик успях да постигна вида на желаните плочки бързо и много по-естествено от колкото с който и да е друг продукт до сега. И много по-лесно, разбира се.