Фон дьо тен от Dolce&Gabbana: Perfect Luminous Liquid Foundation

10/09/2016

Фон дьо тен от Dolce&Gabbana: Perfect Luminous Liquid Foundation
Giorgio Armani и Dolce&Gabbana са може би едни от най-култовите италиански марки. И след като вече се отдадох на Armani (и то подобаващо), нямаше как да не пробвам и някои неща от декоративната козметика на Dolce y Gabbana. Обожавам тези две марки, но те се намират много трудно във физическите магазини и цените им са доста над средните. Но пък аз имам дълг да опитам. И дългът отново ме призова.
Спрях се пред щанда на Dolce&Gabbana в единствената Sephora в Мадрид, където за сега съм виждала техни продукти. Първоначално вниманието ми беше приковано от червилата, (и най-вече Sophia Loren Nº 1 Lipstick), техните нежни цветове, многобройните нюд тоналности, точно каквито ми харесват, сочни и хидратантни текстури. Погледът ми се измести към фон дьо тен-а и беше мигновено прикован към The Foundation – Perfect Luminous Liquid Foundation. Не се сдържах да го пробвам.

Обещанията на Perfect Luminous Liquid Foundation са доста дръзки.

Със своята „луксозна течна текстура“ продуктът „се абсорбира мигновено в кожата“, като дори и „сухата кожа е подхранена с комбинация от хидратантни съставки и витамини“,  „със свеж и лъчезарен блясък“, сякаш е „огряна от светлината“. Ако обещанията се изпълнят, то те ще задоволят всички и всяка една моя претенция към летния ми фон дьо тен.
Фон дьо тен от Dolce&Gabbana: Perfect Luminous Liquid Foundation
Цветът, на който се спряхме с консултнтката в магазина, е Warm Rose – сравнително светъл, с лек розов подтон и е един нюанс по-тъмен от този, който бих си избрала през зимата, т.к в момента имам лек загар, по който ще продължа да работя в следващите седмици. Цветовата гама на Perfect Luminous Liquid Foundation е повече от изчерпателна: цели 15 нюанса, които практически биха задоволили всеки вкус и предпочитание. Продуктът се предлага в красива, лека, стъклена бутилчица със златиста капачка и помпа, която разпределя точното количество на продукта всеки път и запазва остатъка от продукта непокътнат.
Фон дьо тен от Dolce&Gabbana: Perfect Luminous Liquid Foundation
 
Текстурата е кремообразна и се разнася по кожата като сбъдната мечта. Нанесен с гъба, Perfect Luminous Liquid Foundation има страхотен лек, свещ и сияен завършек, който обожавам, но ако търсите контрол в сияйността на тази основа – нанасянето с четка е задължително.
Фон дьо тен от Dolce&Gabbana: Perfect Luminous Liquid Foundation

Perfect Luminous Liquid Foundation застана като втора кожа:

заглади леко тена на лицето без да го покрива изцяло, оставяйки кожата силно хидратирана  и с онзи сочен сияен ефект, който толкова много обичам. Аз се влюбих, но ако търсите категоричен матов ефект – това не е вашият продукт. Въпреки, че съм с леко мазна кожа, особено в Т-зоната, този фон дьо тен не добавя мазнина по лицето. Това беше и причината да го купя веднага, в едно със спирала за очи (Dolce&Gabbana: PassionEyes) и от тогава не мога да спра да го ползвам! Perfect Luminous Liquid Foundation е слабо до полу-покривен фон дьо тен, който се надгражда за малко-по-голяма  покривност, с естествен завършек. Формулата на Perfect Luminous Liquid Foundation е по-лека в сравнение със сходни продуктиMaestro Glow на Giorgio Armani, например, но е и по-слабо покривна от него.
 
Dolce & Gabanna препоръчва нанасяне на Perfect Luminous Liquid Foundation с тяхна специалната четка, която аз не закупих – използвам четката за фон дьо тен на the Balm, или… пръстчета! Течната текстура на продукта прави нанасянето му с  Beauty Blender безсмислено – гъбичката попива и това води до преразход на материал. Perfect Luminous Liquid Foundation  се предлага за приличната цена от 51 Евро. Продуктът е страхотен и доста икономичен и да, признавам си, беше чист каприз, за който хич не съжалявам!
Фон дьо тен от Dolce&Gabbana: Perfect Luminous Liquid Foundation
 

By Sani