Dr. Jart+ K-Beauty A BB C’s

18/04/2017

Dr. Jart+ K-Beauty A BB C’s

Dr. Jart+ K-Beauty A BB C’s ми беше подарък от сестричка за рождения ден. Отворих го едва преди три седмици, защото имах отворен и в обръщение по един от всеки един продукт. Комбинацията много ми допадна, а продуктите на K-beauty вече могат да бъдат намерени в нашата Sephora. В предвид на това, че не са познати, но вече са налични, реших да ви разкажа за тях.

За марката и какво има в Dr. Jart+ K-Beauty A BB C’s

Dr. Jart+ K-Beauty A BB C’s 2

K-Beauty е корейска марка, която макар и сравнително нова, има сериозен опит в разработката на козметички продукти. Тя стои зад сериозни научни проучвания и нейните продукти се разработват без вредни за кожата съставки като парфюми, оцветители, алкхол, парабени, сулфати, минерални малса и т.н. Елиминирайки всички съставки -дразнители за кожата, продуктите на Dr. Jart+ са подходящи за всякакъв тип кожа – от чувствителна до проблемна. Dr. Jart+ K-Beauty A BB C’s от своя страна, е пак, който събира всичко необходимо за хидратацията, изравняването и почистването на кожата. Той съдържа три бест селъра на марката, на които ще се спра един по един.

Water Drop Hydrating Moisturizer

Dr. Jart+ K-Beauty A BB C’s 5

Ако има такова чудо като универсален хидратант, то си го представям именно като този продукт. От тубичката излиза гъста консистенция, която се превръща в течна при допир с кожата. Като цяло имам кожа с менение, която не винаги е съгласна да абсорбира хидратантите, които и предлагам. Именно абсорбиращите качества прави за мен един хидратант добър. Този го намирам за особено подходящ за по-мазни кожи, т.к ги хидратира без да ги отежнява. Въпреки, че по указания продуктът е подходящ за всякакъв тип кожа, според мен за най-сухите няма да е достатъчен. Текстурата му е лека и много приятна, без да е лепкава и като цяло е един много приятен продукт. Не мога да потвърдя категорично преденциите за озаряване на тена, но за мен е безценен за освежаване на кожата на лицето ми, в случаите, в които тя се нуждае. Особено високо го ценя по време и след дълъг полет.

Premium Beauty Balm SPF 45

Dr. Jart+ K-Beauty A BB C’s 5

Използвам го най-често уикенда, когато съм решила да не нося грим, заради слънцезащитния му фактор. За BB крем той е доста покривен и заличава прекрасно слънчевите ми петна. На кожата застава естествено – нито напълно матово, нито озаряващо. Предлага се само в два цветови тона, но след нанасяне нямам си се адаптира към цвета на кожата по един деликатен начин. Въпреки адаптивността му, не смятам че би бил подходящ за най-светлите и за най-тъмните кожи. Птодуктът издържа на лицето ми цял ден, но при по-студено време леко изсушава кожата на лицето ми. Върху комбинираната ми кожа, той се държи комфортно в общия случай, не се събира във фините линии. Определено оценявам факта, че не е необходимо да се запечатва с прахообразен продукт. Като цяло трудно харесвам BB кремове, но този определено ми допада.

Dermaclear™ Micro Water

Dr. Jart+ K-Beauty A BB C’s 5

Знаете, че мицеларната вода не е продукт, който харесвам. Преди да открия тази на FunÉthic, спокойно мога да кажа, че дори го отричах в рутината си. В последствие разбрах, че за да харесам една мицеларна вода, тя трябва да премахва грима ми ефективно, но да не дразни и изсушава кожата. Тази е точно таква, на мен ми допада и мога да я използвам. Продуктът е обогатен с няколко полезни за кожата съставки, от които не мога да потвърдя, че виждам реален ефект, но те са там. Като цяло, не бих определила продукта като изключителен и вероятно ще допадне на всички, които харесват мицеларната вода като продукт, а тези с чувствителна кожа определено ще я оценят.

Това не е първият ми досег до продуктите на Dr. Jart+. Dr. Jart+ K-Beauty A BB C’s е прекрасен начин да пробвате три продукта на марката и да решите дали те ви допадат или не. Освен всичко, размерът на опаковката ги прави идеален за пътуване. Цената на комплекта е около 50 лева в Sephora и я намирам за оправдана в предвид качеството.