DryBar: Gold Mine Shimmering Leave In Conditioner

30/08/2016

DryBar: Gold Mine Shimmering Leave In Conditioner
Лято, топло, горещо и златисто…  Освен за кожния си загар, това бих искала да получа и за … косата си. А днес ще ви разкажа за един иновационен продукт – балсамът без измиване Gold Mine на американската марка DryBar, както и за негови (евентуални) еквиваленти.
Вероятно трябва да започна с това какво е DryBar. DryBar на пръв поглед са верига американски фризьорски салони, които са доста по-различни от конвенционалните такива. В салон на DryBar не бихме могли да се подстрижем, да си направим кичури, да си боядисаме косата…целта на тези салони са blowouts, или както ние казваме – сешоар.  Това е мястото, където морските къдрици са факт експресно, за по-малко от 15 минутки или обратното – идеалното изправяне на буйна и къдрава коса е реалност отново с едно мигване на окото. Ключът и предимството на тези местенцa е бързината за постигане на очаквания резултат и следователно, това изисква не само отлични сешоари и други професионални принадлежности, но и серия от продукти за коса, които безвредно да спомагат за желаните ефекти. Именно тези продукти са с марката DryBar и за Европа бихме могли да поръчаме от сайта на американската Sephora или Nordstrom, като в Nordstrom цената е 54 лева и поръчката пристига за около 2 седмици.
DryBar: Gold Mine Shimmering Leave In Conditioner
На предишното ми пътуване до Ню Йорк се сдобих със сухия шампоан, който ме очарова и разбира се, докато бях в Сан Диего този път се огледах и си избрах друг продукт, балсамът за коса без измиване, leave-in conditioner Gold Mine, който платих на цена от 29 USD. Останах впечатлена още при първите употреби на този балсам, но реших да изчакам с публичното изразяване на становище няколко месеца – исках да се уверя,
Продуктът е представен в малко пластмасово шишенце, прозрачно с помпичка,едва 100 мл., които очаквах много бързо да свършат. През прозрачното шишенце се вижда и самият продукт – жълто-златист, кремообразен, бляскав балсам за коса. Обещанията на продукта са многобройни и започват от „една формула, която съдържа всички преимущества“, като оставя един „лъскав завършек“. Балсамът следва да омекоти косата, да разплете заплетените краища, да я заглади и да я подхрани, като по този начин да я предпази от бъдещи негативни влияния. Категорично мога да потвърдя, че тези резултати са факт, а завършекът е забележителен – страхотна светлина и блясък на прекрасна коса.
 DryBar: Gold Mine Shimmering Leave In Conditioner
Използването е много простичко и много практично за из път, ваканция, за море и във всички онези случаи, когато просто не ни се носи голямото шише балсам или кофата с маска за коса, която може да се разлее в куфара и да наложи преждевременно пране на повечето дрехи в най-неподходящия момент.  Върху измита с шампоан коса, още мокра, три до четири помпички от златната течност се разнасят по дължината на косата – горе долу откъм средата надолу. След  употреба, измиването на ръце е задължително, защото в противен случай съм като златното момиче от приказките – позлатявам всичко, до което се докосна. При първата употреба беше малко стряскащо – въпросът щом по ръцете остава такъв силен блясък, какво ли остава по косата и дали няма да заприличам на коледна топка определено ме терзаеше. В косата, обаче, този балсам, които не се отмива, остава нежен блясък, видим само тук-там и само когато слънцето или друга светлина огрее под определен ъгъл. И това е очарователно.
Gold Mine, не стои лепкаво, не отнема от така желания обем на косата ми и не я сплесква. Това, което получавам всеки път е хидратация, лек блясък и много, ама много приятен аромат който се оказа доста траен.  Балсамът е идеален за всякакъв вид коса, независимо дали е третирана с боя или не. Продуктът е доста икономичен – и шишенцето ми е почти пълно до горе след три месечна почти ежедневна употреба, което е прекрасно и не се налага да го икономисвам излишно.
DryBar: Gold Mine Shimmering Leave In Conditioner
Мисля, че този път определено попаднах на златна мина, буквално и преносно. Всъщност концепцията за подобен блясък в косите се експлоатира от едно известно време от доста марки, чиито продукти наблюдавам с интерес и със сигурност в някакъв момент ще пробвам. LÓreal Proffessionnel Mythic Oil – блестящото масло за коса и тяло (около 22 лева) и Lacme Polish (около 18 лева) са само два продукта, които в момента проучвам и събирам мнения. Така че ако сте ползвали някой от тях, ще се радвам да споделите.

By Sani