Лятната колекция на Essence – Cubanita *

14/08/2017

ESSENCE CUBANITA

За лятната си колекция тази година Essence избраха кубинския вайб, факт който мен ме прави особено щастлива. Куба е сред първите дестинации в списъка ми за посещения и скоро ще и дойде реда. Лимитираната колекция на марката Cubanita е точно толкова забавна и в същото време chill, както си представям аз кубинската култура. В тази колекция виждам тропически продукти, с тропически заряд, дизайн и цветове. Бях категорично заинтригувана от банановата пудра, като еквивалент на една друга бананова пудра, любима на цяла тълпа в YouTube. В колекцията обаче има и други нещица, които заслужават внимание. Тя се състои от 15 продукта, от които аз имам 5 за тестване. Ето и моите размисли и чувства към Cubanita

Козметична чантичка – Cubanita La Banana Cubana

Козметична чантичка - Cubanita La Banana Cubana

Аз получих продуктите от колекцита в това малко симпатично несесерче. То изглежда дребничко, но всъщност побира сериозно количество продукти. Бях изненадана, че събра всички необходими дневни продукти за освежаване на грима и дори остана място. Причината за добрата вместимост, вероятно е по-меката му структура, която няма строго определена форма. На усщане, козметичната чантичка ми се стори ленена, но всъщност е изработена от здрав памук. Тя има на нея най-сипатичния банан на всички времена и надписът, който не знам защо, много ме радва: livin’ la vida banana!

Бананова пудра – Cubanita Baking & Banana Powder – Livin’ La Vida Banana

Бананова пудра - Cubanita Baking & Banana Powder - Livin' La Vida Banana

Банановата пудра представлява  мек, жълт, матиращ, насипен прах, който е идеален за baking.  Продуктът спокойно може да се използва и като традиционна бананова пудра – за матиране на лъскави участъци по лицето. Банановата пудра идва в прозрачна пластмасова кутийка с малък пуф, който е много мек и приятен, но не е прекалено пухкав. Иначе казано, за мен пуфът е използваем, особено през лятото, защото ми дава повече покритие. А моята кожа през лятото се омазнява по-бързо и определено има нужда от допълнително покритие. 

Бананова пудра - Cubanita Baking & Banana Powder - Livin' La Vida Banana 2

Пудрата има много лек жълт подтон. Тя е много фина и се прелива без следа. Текстурата и не е нито прекалено влажна, нито перекалено суха и тя не се усеща върху кожата изобщо. Завършекът е изявено матов, но продутът не запазва лицето ми матово по-дълго време от сходни продукти, особено през лятото. Опитах банановата пудра и за бейкинг и тя се справи доста добре. Напоследък, обаче, все по-рядко практикувам тази техника, т.к. зоната под очите ми е необикновено суха и тя акцентира допълнително фините ми линии. Смятам, че банановата пудра би била подходяща от светли до среднотъмни кожи, но би била видима при по-тъмните. Също така, поради жълтия си отенък, тя неутрлаизира много добре лилавите отенъци на сенките под очите, както и зачервяванията по лицето.

Както споменах, аз нанасям пудрата върху цялото си лице, за матиращ ефект. Като цяло аз имам жълт подтон в кожата на лицето си и тази бананова пудра неутрализира много приятно някои основи, които имам. Когато фиксирам фон дьо тена си с нея, определено се налага пренанасяне през деня, но мисля, че в зимните месеци този продукт не би помръднал през целия ден.

Мастило за вежди Cubanita Cushion Eyebrow Ink/Eyebrow Styler

Мастилото за вежди Cubanita Cushion Eyebrow Ink Eyebrow Styler

Бях изключително скептична към този продукт, т.к той не прилича по нищо на продуктите, които използвам в ежедневието си. Мастилото за вежди е настанено в стъклена кутийка, в която има гъбичка напоена с него. Опасенията ми бяха, че то ще се разтече, няма да застане през целия ден и ще изисква „висока подръжка“. Нищо подобно. За първи път го използвах на плажа и трудно мога да си представя по-агресивни условия от тези, които му създадох и на които той устоя. Въпреки че продуктът е лек и напълно течен, той създава текстура и позволява надграждане. С него могат да се изгардят веждите напълно.

DUAL END BRUSH

Ограничението на мастилото е само единчко: то се предлага само в един цвят, който за съжаление не е моя. Дори и да го нанеса леко с едно минаване, без да повтарям и надграждам цвета, той е прекалено тъмен за мен поради леко сивия си отенък. Но пък ако се окаже във вашия нюанс, с Cubanita Cushion Eyebrow Ink определено имате повод да се влюбите. Аз го нансях с двустранната четка, която ми изпратиха от Essence, която е много лека и удобна и също не ме разочарова.

Течното червило Cubanita Wet Look Lip Lacquer

Течното червило Cubanita wet look lip lacquer

се предлага в два цвята: розовичко (kisses from havana) и лилавичко (¡hola guapa!). Аз получих лилавото червило. Всъщност продуктът е комбинация между течно червило и гланц, изключително силно пигменирано е и e ярко. Консистенцията му е плътна, но не е лепкава. Червилото не притежава особена издръжливост, за която заслужава да бъде похвалено, за сметка на това обаче, е много приятно за носене, леко и в същото време не се „размества“. Лилавият цвят намирам за претенциозен и не особено лесен за носене в офиса, но той много отива на събрания ми летен тен! Този продукт изисква прецизно нанасяне поради високата му пигментираност и блясък и е идеален за авантюристичния дух, който ни спохожда през лятото.

Cubanita е лимитирана колекция и вече е зареденя в някои магазини на DM, до изчерпване на количествата. Съвсем откровено смятам, че тя съдържа иделаните летни бюджетни продукти и определено е MUST HAVE. От нея много бих искала да пробвам и хайлайтъра и при следващия пазар, ще си го закупя. Много приятно съм изненадана от Cubanita и съм впечатлена от представянето на продуктите от тази колекция. Те са леки, лесни, летни и приятни за носене. Вие имате ли вече любимци сред тях?

 *Продуктите са изпратени от PR. Публикацията не е спонсорирана и мнението ми е базирано на собствения ми опит с продуктите.