Face Sprays

07/01/2016

От едно известно време, мисля че се пристрастявам към спрейовете за лице. Особен фаворит са ми спрейовете, които „наместват“ грима и го държат на мястото му по-дълго, но харесвам и такива, които просто освежават. Ето ги и фаворитите ми.

4

Mac Fix Plus

Това е тоталният ми фаворит. Харесвам го заради хилядите приложения, които има. Обожавам опаковката му – тя се заключва и това го прави идеален за пътуване. Всъщност това е спреят, който винаги взимам с мен когато пътувам. Той може да се използва за „наместване“ на грима – определено намалява вида на напудреност на кожата след поставянето на пудра и друг продукт на прах, като го прелива естествено към кожата. С него мокря и четките, когато реша, че ще поставям „мокри“ сенки.

Спреят почти няма миризма, или поне няма натрапчива такава и на усещане е супер освежаващ. Продуктът излиза от помпичката на много ситни пръски и по този начин той не разваля нанесеният грим. Цената му е около 40 лева в магазина на Mac, но аз го намирам за доста икономичен. Като цяло, обаче, не бих казала, че прави гримът ми да издържа по дълго, за това го използвам в комбинация със следващия ми спрей.

3

Urban Decay All Nighter

Този го открих по-скоро. Разработен е съвместно със Skindinavia, а качеството на техните спрейове е всеизвестно. За това бързо му се доверих и за мен той се оказа съвършеният спрей за лице, който фиксира гримът – ружът, сенките, всичко по такъв начин, че поне върху моята кожа те не помръдват цял ден. Първият път, когато го изпробвах, си спомням, че беше преди вечерно-нощно излизане и успях добре да го оценя: прибрах се в къщи, почти по светло на следващия ден с целия грим, почти както си бях излязла.

Също така, за мен този спрей има най-съвършената помпичка, която разпръсква продукта на много фини капчици – толкова са миниатюрни, че почти не се виждат и усещат, а застават като мъгла. Този спрей ми е подарък (благодаря сестричке!), но цената му е около 25 Евро. В характеристиките на продукта, Urban Decay твърдят, че спреят намалява температурата на лицето и всъщност предпазва гримът от размазване. Нямам емпирични данни за тези физични свойства, не знам и как го постигат, но мога да кажа само едно: прекрасен е.

2

Benefit Ultra-Radiance Facial Rehydrating Mist

Може да ви е смешно, но на бюрото си подържам постоянна наличност от нещица, които да направят работния ми ден по-комфортен и по-свеж. Този спрей стои точно там. До монитора, за да ме подсеща да го използвам няколко пъти на ден, като го погледна.

Напоследък Benefit много ме изненадват с качеството си на продукти, които не са декоративна козметика и след като останах очарована от крема им за лице it’s potent! eye cream, за който ще ви разкажа съвсем скоро, реших да опитам и спрея. Мирише страхотно, без да е натрапчив и хидратира кожата с две помпички. Усещането за свежест и лекота, което оставя са завидни. Когато го държах в къщи, нощем когато се събуждах, се пръсках с него и сутрин кожата ми определено изглеждаше по-свежа и светла.

Горните спрейове не съдържат алкохол и са разработени на основата на вода и глицерин. Искам да използвам момента, да ви кажа, че на скоро докато се лутах в Малта, влязох в магазин на NYX, в който имаше няколко спрея. Разбира се, че тръгнах да ги купувам, но това, което ме възспря беше знака за „силно запалимо вещество“ на опаковката. Честно казано, мисля, че това е единственото нещо, което трябва да се има в предвид при избора на спрей. Всичко останало е просто въпрос на предпочитание.