TAG: Живеем в женско царство

08/04/2017

женско царство

Обожавам да правя тагове и благодаря сърдечно на Smilesylelady, че ме провокира да се изявя и аз в нашумелия „Живеем в женско царство“. Тя не знае, но нейният блог е един от малкото, за които съм абонирана и го получавам на мейла си. Така да се каже, тя самата е част от настоящето ми женско царство, колкото и имагинерно да е то.  Светът, в който аз живея, определено е повече мъжки, но пък благодарение на нея имам възможност да си помечтая. В офиса често се майтапят с мен, че съм като Пепеляшка, която от 18 до 9 часа е Принцеса и мисля, че има нещо вярно. Единствено, аз се чувствам по-скоро като Transformer. Пропастта между ежедневието и живота на Принцеса е толкова голяма, че Бурж Калифа би могла да се побере вътре без да се подава. Но нека да започна да размишлявам:

Kакво означава една жена да живее в женско царство?

As cool as it can get 🙂

Публикация, споделена от Grimche (@grimche) на

Да се събуди сутрин и да няма никакви други задачи и ангажименти, освен да работи върху себе си. В каквато насока се сетите – естетическа и интелектуална. В женското царство тя няма да бъде критикувана за това и на самата работа ще се гледа като сериозен ангажимент. Тя ще бъде уважавана, а не разбирана, а трудът и постигнатите резултати – ценени. В женското царство жената ще разполага с време за себе си, а няма да краде такова от други ангажименти. В него е задължително да има и други сходни души, със сходни интереси и цели. И мирът и спокойствието, логично, ще пребъдат.

Ако бяхте кралица, как щеше да се казва кралството ви?

На този въпрос ще се върна и отговоря последно, защото още не съм решила. Така и не реших. Най-добрата ми идея беше „Розовата спалня“. След нея просто се отказах да мисля.

Кога се чувствате най-красива?

Когато се наспя, отида да потичам на чист въздух, а след това полея успеха с един хладък душ. Когато спазвам добрите навици на правилно хранене и спорт, руменината се връща в бузите ми, а този естествен руж ме кара да се чувствам истински красива. Всъщност, той е достатъчен повод да се погледна в огледалото и да се усмихна. А когато се усмихна, моят свят и този на хората около мен става неизмеримо по-красив.

Какви дрехи ви карат да сте готова да покорите света?

Summer mood on 🙂

Публикация, споделена от Grimche (@grimche) на

Роклята. Може да ви звучи инфантилно, но облека ли рокля, вече съм принцеса. Без значение дали е весела лятна рокля или черна офис рокля, къса, дълга или строга до коляното. Роклята обикновено ми оправя настроението почти мигновено и ако видите в тежката зима една луда да притичва зъзнейки докато се усмихва – можете да я поздравите. Това съм аз.

Кой е ритуалът ви, с който се изпълвате с енергия?

Музиката. Пет минути сутрин ако Енрикето (разбирайте Енрике Иглесиас) вика в слушалките, кръвта ми буквално кипва. До работа ходя точно 8 минути и винаги влизам усмихната, ако Енрикето си е изпял двете песни за добро утро. Ако съм подранила и все още съм сама и дам шанс за трета песен на този младеж, която да изпея и изтанцувам с него – денят ще е вълшебен. Не знам какво толкова му харесвам, но Енрике е енерджайзър номер 1 за мен сутрин.

Откъде намирате вдъхновение?

 

Публикация, споделена от Grimche (@grimche) на

От всичко. Като цяло обаче, най-често разковничето се крие в някоя усмихната, успешна и удивителна дама. И без да искам да правя излишни комплименти, но на скоро открих Мел (It is a Mell’s World) и преоткрих Stephanie Nicole в YouTube. И двете са момичета от моето женско царство и ме зареждат много позитивно. В тях има много, много сила и вдъхновение.

Какво ви кара да се чувствате силна и непобедима?

Нямам никаква идея. Или мама така ме е родила или в някакъв етап от живота си, просто съм си го повярвала. Като цяло, съм оптимист по природа и няма как да не се чувствам така дори когато съм победена.

Кое е най-важното качество на една жена?

Да намира златната среда. Мисля, че ние жените имаме вроден талант за това и имаме уникално чувство за баланс във всяка една сфера от живота ни. Изумявам се колко умело жонглираме между децата, работата, хобитата, семейството, хобитата на половинката ни и всичко, което се появи в живота ни. Идеалната жена за мен е уравновесена, мила, но не прекалено лигава, на положение, но не сноб, красива, но без да полага безумни усилия за това, умна, но да успява да си замълчи, когато е необходимо. Не описвам себе си – аз съм просто шматка.

Ако светът беше женско царство, кои са трите закона, които щяхте да прокарате?

 

Good girl gone bad ♡ #goodgirl #carolinaherrera #itsgoodtobebad

Публикация, споделена от Grimche (@grimche) на

  1. Ограничаване на безпочвеното и самоцелно мрънкане. Бих наложила дори и крайно репресивна мярка – дебело тиксо на устата. Жените понякога прекаляваме с мрънкането. Само понякога обаче и когато сме провокирани.
  2.  Всички да ходят усмихнати. В предвид на мярка номер едно, вероятно би се наложило да нарисувам усмивки върху тиксото. Но всяко начало е трудно. А и никой не е обещавал, че ще е лесно. За това пък ще си заслужава.
  3.  Бих дала цялото време на хората да го прекарват един с друг и ако им остане време – да поработват. Не за друго, а защото има женски услуги като маникюр и фризьорство, от които бих искала да се възползвам.

Мислех, че този таг няма да ми е лесен, а той се оказа и много забавен. Бих се радвала да прочета за женското царство на Ели (Ellylovesmakeup7) и много бих искала да го видя през очите на Цветето (Lillagreen). А ако и Снежана (Snejana Atanasova) се включи, мисля, че ще стане вече много интересно.