Flash: Любимите ми маски за лице

05/01/2016

Мисля, че това е най-голямата ми мания от всички, които имам. Не само, че не мога да спра да ги купувам, но не мога да спра да ги ползвам, веднъж на ден, че понякога /и при нужда/ няколко пъти на ден. Ето я и текущата ми колекция.

2

1/ Clinique Pore Refining Solutions Charcoal Mask – тази е една от последните ми придобивки. Тя е матираща маска, която абсорбира мазнината от кожата, почиства в дълбочина порите и кожата. Цветът и е плашещо тъмен, но това е нормално, т.к е разработена на основата на въглен, а както знаем, въгленът се използва широко в медицината за дезинфекция и премахване на бактерии. Харесвам тази маска, защото използвана веднъж седмично предотвратява появата на черните точки, както и непосредствено след употреба прави порите по-малко видими. Също така е много лесна за употреба: изсъхва за около десетина минути и се премахва лесно с вода. Детоксикиращият и ефект, според мен си остава само обещание и маркетинг трик, който не мога да потвърдя и в който откровено се съмнявам.

2

2/ Clarins Pure and Radiant Mask with Pink Clay – това е една от калните маски, които най-много харесвам като усещане върху кожата ми, но не съм убедена в дълбоко-почистващите и функции. Маската е доста щадяща и обичам да я използвам сутрин, за бързо освежаване, т.к. тя не изсушава допълнително кожата като истинска кална такава, Мирише страхотно и е невероятно приятна на консистенция и върху кожата. Матира я, но ефектът от нея не продължава повече от ден. За това я използвам като допълнение, а не като основна почистваща маска, но винаги я подържам „в наличност“.

4

3/ Guerlain Super Aqua-Mask – и това бих могла да определя като ежедневната ми, обикновено сутрешна маска. Харесвам я, защото връща еластичността и сияйността на лицето ми за минутки. Почистената кожа я абсорбира много бързо, бих казала дори видимо бързо, а резултатът след нея е впечатляващ. Мислех, че това ще бъде маска само за лятото, но често посягам към нея и сега, в сезона на студа, който също изсушава много кожата на лицето ми.

4

4/ Natura Bisse C+C Vitamin Souffle Mask – маската, от която мисля, че никога няма да се откажа, въпреки високата и цена и факта, че трябва да се снабдявам от чужбина. Това е маска за пигментирана кожа, каквато аз след лятото определено имах. И много важно – имах. С тази маска слънчевата пигментация изчезна напълно. На консистенция е мека и не засъхва върху лицето, но резултатът след нея е силно изравнен тен и много свежа кожа.

6

5/ Guerlain Abeille Royale Repairing Honey Gel Mask – знаете колко много харесвам всичко от серията Abeille Royale, а аз знам какво направи с кожата на лицето ми едномесечната терапия на марката и няма как да нямам точно този продукт. Това е маската ми за интензивно възстановяване, която задължително нанасям веднъж в седмицата и оставям да действа за цяла нощ. Маската е с лека консистенция, но е изключително ефективна и видимо заличава фините линии след постоянна употреба.

5

6/ The Organic Pharmacy – Collagen Boost Mask – това е перлата в колекцията ми. Въпреки космическата и цена от 89 Евро, това е маската с мигновен лифтинг, която прави кожата еластична и я озарява веднага, без да омазнява или отежнява. Особеното при нея е, че е без измиване и обичам да я нанасям сутрин, след тежка вечер, за да изтрия следите от безсънната нощ. Има нещо пристрастяващо в аромата и в усещането и, което е изключително свежо, на цитрусови плодове, без да е лепкаво и сладникаво.

8

7/ Lush – Mask of Magnaminty и Cup o’ Coffee – няма как да говорим за маски за лице и да не споменем Lush. Mask of Magnaminty е маската, която премахва бързо и за дълго излишните мазнини от кожата ми, като предотвратява появата на пъпки, каквито на мен често ми излизат. Нея никога не я купувам, просто връщам пет празни опаковки и ми я подаряват и в момента я нямам налична. Cup o’Coffee е новият ми фаворит за премахване на пигментация по кожата и за фин, свеж и ароматен пилинг. Обожавам я.

Имам и други маски, които много ми допадат, но те са в процес на тестване и за тях ще си говорим по-напред. Както стана ясно, обожавам маските за лице и имам по една за всеки ден от седмицата, защото в действителност почти не минава ден без да се поглезя. Не следвам ред – по-скоро е според нуждите на кожата ми или моментното ми предпочитание.