Flash: Любими балсами за устни

07/01/2016

Имам доста сериозна колекция от балсами за устни. Балсамът е нещо, което ползвам почти непрекъснато и във всекисезон. Зимата от студа ми се напукват устните, а лятото-от жегата – пресъхват и пак страдат. За това, балсамът заустни за мен е необходимост. В това флаш ревю ще ви представя част от най-ползваните и най-любимите ми балсами.

17

18

19

1. Nuxе – reve de miel – гъст и непрозрачен балсам за устни, много плътен и не придава никакъв блясък. Аз лично го ползвам най-често зимата и вечер преди лягане, като част от вечерния ритуал. Балсамът е богат на витамини и мед и силно подхранва напукани устни. Като минус ще посоча че е толкова гъст и плътен, че понякога не се разнася много лесно(например в студено време). Цената е около 20 лв и можете да го намерите в почти всяка аптека.

2

3

4

2. Korres Lip Balm – моят е с аромат на манго, но има и други разновидности. Това е лек балсам с много приятен аромат, придава много лек блясък и съсвсем малко цвят на устните. Като цяло е идеален за дневна употреба, тъй като вечер можем да нацапаме възглавницата или чаршафите. Аз лично не съм ползвала много неща от тази гръцка марка, но балсамът се оказа много добър. Цената му е около 16лв, пак в аптеките.

5

6

7

3. Clarins Joli Baume – едно от малкото балсами, които си купих на стик. Беше от лятната колекция, limited edition и го взех най-вече заради страхотния аромат! Напомня ми на тропическо лято и ягодово дайкири. Като недостатък ще изтъкна, че не е толкова подхранващ и лечебен, като този на Nuxe. Цената му беше около 20 лева и мисля (без да съм сигурна), че вече го няма на пазара.

20

21

4. Clarins instant light lip comfort oil – малко шишенце тип блясък за устни който също много добре мирише и придава много блясък на устните, тип гланц. Доста добро решение за всеки ден, подхранва и придава натурално обем на устните. Цената е около 25 лв.

8

9

10

5. Soap and Glory – A Great Kisser – страхотен балсам в метална кутиика, невероятно „вкусен“ и много лесен за нанасяне, подхранващ и придаващ малко блясък на устните. Истинско удоволствие за серивата, но за сега съм го виждала само във Великибритания и в САЩ …май ще трябва да отсоча до Лондон за едно beauty пазаруване!

11

12

13

6. Lush Whip Stick Lip Balm – прилича ми малко на този на Nuxe, но е с по-гъста текстура, малко по-труден за разнасяне, но пък е крайно подхранваш. Харесва ми много кутийката – много малка и метална, което я прави идеална за чанта и за на път.

14

15

16

7. Fresh sugar – пак на стик и го закупих в комбинация със sugar scrub, пак на същата марка в едно магазинче в New York. В Европа е доста трудно за намиране и това му е основния недостатък. А е прекрасен балсам, вкусен, разновидностите му са с малко цвят и без цвят  и бързо омекотява и успокоява устните. Останах с голямо желание да пробвам и други продукти от марката.

Искам да използвам ревюто и да кажа по няколко думи и за други балсами които съм ползвала но не си купувам защото, поне на мене не ми допаднаха или просто не са лесни за намиране или са прекомерно скъпи, макар и много добри.

1. Elizabeth Arden – 8h Lip Balm – слушах чудеса за него, но хич не оправда очакванията ми…дори и на аромат не го докарва, малко пощипва и пари на устните…стоя доста дълго време на бюрото в работата, докато говорех по телефона му изрисувах капачката и накраяа го изхвърлих.

2. Zelens Lip Balm – страхотен балсам, но може би и един от най-скъпите на пазара /40 евро/ и е много труден за намиране! Много ми харесва, но ми се стори прекалено скъп. Марката Zelens определено ми е в списъка за пробване – из интернет пространството чета много тези продукти и  все хубави отьиви, но са много трудни за намиране и много скъпи.

3. Балсамите на L’Occitane – има ги в различни аромати, но са от един тип – малки пластмасови тубички с кремообразен балсам. Незнам защо, но се разбрах добре с тях… Трудно е за обяснение, но две секунди след нанасяне по устните, балсамът ми се лепеше по зъбите! Много неприятно усещане, което може и да не е от балсама, но т.к. с други не ми се е случвало,  реших, че виновникът е той, а не аз!